Русия може да e отложила съобщението за изтеглянето на войските

...
Русия може да e отложила съобщението за изтеглянето на войските
Коментари Харесай

CNN: Русия забави изтеглянето от Херсон, за да попречи на демократите на изборите в САЩ

Русия може да e отсрочила известието за изтеглянето на войските от Херсон, в това число заради повода, че схваща, че това най-вероятно би помогнало на Демократическата партия на Съединени американски щати в навечерието на междинните избори за Конгреса, оповестява CNN, базирайки се на осведомени източници от американското разузнаване.

Макар и американските разследващи данни да съставляват публична оценка на съветските военни проекти, те демонстрират, че Русия към момента крои проекти за въздействие върху политическия пейзаж на Съединени американски щати, отбелязва CNN.

Ако обаче версията на разузнаването е вярна, то съгласно един от източниците на CNN Русия надценява въздействието на изказването си за изтеглянето на войските от Херсон върху американската политика.

По-рано президентът на Съединени американски щати Джо Байдън също изрази подозрение, че моментът за оповестяване на отстъплението на съветската войска не е определен инцидентно. " Струва ми се забавно, че с цел да разгласят това решение, изчакаха края на изборите ", сподели той.

Американското разузнаване счита, че Москва не е желала да добави политически точки на Демократическата партия на Съединени американски щати и тъкмо това е щяло да се случи с огромна степен на възможност на фона на известието за оттегляне.

Тази информация също допуска, че Русия залага, че в случай че републиканците дойдат на власт, поддръжката за Украйна от американската администрация ще намалее.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР