Русия може да анексира отцепилите се от Грузия региони Южна

...
Русия може да анексира отцепилите се от Грузия региони Южна
Коментари Харесай

Медведев поиска нова държава! Коя е целта

Русия може да анексира отделилите се от Грузия райони Южна Осетия и Абхазия.

Това съобщи заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия и някогашен президент Дмитрий Медведев, представен от " Ройтерс ", съобщи Нюз.бг и Българска телеграфна агенция.
-->
В публикация, оповестена във в. " Аргументи и обстоятелства ", той отбелязва, че концепцията за присъединение към Русия към момента е известна в двата района и е допустимо тя да бъде осъществена, ако има основателни аргументи за това.

Грузия загуби надзор над Осетия и Южна Абхазия след разпадането на Съветския съюз. Москва призна тяхната самостоятелност през 2008 г. след опита на Тбилиси да си възвърне контрола над Южна Осетия със мощ, което докара до съветска контраофанзива.

Въпреки че от този момент връзките сред Русия и Грузия се усъвършенстваха, Медведев упрекна Запада, че основава напрежение към страната, като разисква възможното ѝ приемане в НАТО.

" Няма да чакаме, в случай че опасенията ни се приближат до действителността ", предизвестява той в публикацията във връзка 15-ата годишнина от признаването на независимостта на двата района, имайки поради допустима анексия.

Грузински публични лица неведнъж са заявявали, че са решени страната да се причисли към Алианса, който ще резервира териториалната ѝ целокупност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР