Русия изпълнява газовите си задължения към Европа дори в излишък

...
Русия изпълнява газовите си задължения към Европа дори в излишък
Коментари Харесай

Кремъл: Русия изпълнява газовите си ангажименти към Европа

Русия извършва газовите си отговорности към Европа даже в остатък и заповедта на президента за Владимир Путин за увеличение на подаването към европейските газови складове е в действие. Това съобщи прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков.

По-рано Путин инструктира " Газпром " да стартира работа по увеличение на размера на газ в подземните складове на компанията в Европа, след привършване на изпомпването на газ в подземните складове в Русия Австрия и Германия.

Ръководителят на " Газпром " Алексей Милер от своя страна увери, че компанията е подготвена да се оправи с предоставената задача.

В петък държавната газова компания разгласи, че е достигнал плануваното равнище на оперативния запас на газ в съветските хранилища от 72,6 милиарда кубически метра, само че ще продължи да го изпомпва до 8 ноември.

" Русия извършва всички отговорности, даже в случай че тези отговорности са надхвърлени. Заповедта на президента по този въпрос към момента е в действие ", сподели Песков, отговаряйки на въпроса дали Русия има намерение да продължи да усилва доставките на газ за Европа и след 8 ноември.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР