Русия изгони словенски дипломат,съобщи Дарик с позоваване на Ройтерс и

...
Русия изгони словенски дипломат,съобщи Дарик с позоваване на Ройтерс и
Коментари Харесай

Русия изгони словенски дипломат

Русия изгони словенски посланик,съобщи Дарик с позоваване на Ройтерс и на следената от Кремъл организация ТАСС.

Москва разгласи това катоответна мярка на решението на Любляна през март да разгласи съветски посланик за личност нон грата - той беше махленски вдейности, несъответстващи на дипломатическия му статут.

Руското външно министерство извика през днешния ден словенската посланичка в Москва Дария Бавжак-Курет.

Ведомството заяви, че пратеничката на балканската страна е била извикана във връзка със скорошно изпъждане на съветски посланик от Любляна. В публично заявление на министерството се оповестява, че пред Бавжак-Курет " е изразен съдбоносен митинг по отношение на неоснователното отнемане от акредитация на помощник на посолството на Руската федерация в Република Словения ". На посланичката е било казано, че Любляна е виновна за " разрушаването на двустранните връзки " сред Русия и Словения.

На 21 март Словенската организация по печата (СТА), базирайки се на Министерство на външните работи на страната, заяви, че управляващите на републиката афишират помощник на съветското посолство в Любляна за личност нон грата „ поради реализиране на активност, несъвместима с неговия дипломатически статут “ - дипломатическата формуля за лица, занимаващи се с шпионаж и загадка интервенция във вътрешните работи на страната хазаин. Руското Министерство на външните работи тогава даде обещание да отговори на това деяние.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР