Русия изгони словенски дипломат като ответна мярка на решението на

...
Русия изгони словенски дипломат като ответна мярка на решението на
Коментари Харесай

Москва изгони словенски дипломат

Русия изгони словенски посланик като ответна мярка на решението на Любляна през март да разгласи съветски посланик за личност нон грата, оповестиха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Руското външно министерство извика през днешния ден словенската посланичка в Москва Дария Бавжак-Курет.

Ведомството заяви, че пратеничката на балканската страна е била извикана във връзка със скорошно изпъждане на съветски посланик от Любляна. В публично заявление на министерството се оповестява, че пред Бавжак-Курет " е изразен съдбоносен митинг по отношение на неоснователното отнемане от акредитация на помощник на посолството на Руската федерация в Република Словения ". На посланичката е било казано, че Любляна е виновна за " разрушаването на двустранните връзки " сред Русия и Словения.

На 21 март Словенската организация по печата (СТА), базирайки се на Министерство на външните работи на страната, заяви, че управляващите на републиката афишират помощник на съветското посолство в Любляна за личност нон грата „ поради реализиране на активност, несъвместима с неговия дипломатически статут “. Руското Министерство на външните работи тогава даде обещание да отговори на това деяние.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР