Русия иска да замете и скрие, че има военни агресивни

...
Русия иска да замете и скрие, че има военни агресивни
Коментари Харесай

Йордан Божилов: Русия се опитва да замете войната

Русия желае да замете и скрие, че има военни нападателни дейности на гърба на почтени хора. Това съобщи заместник-министърът на защитата Йордан Божилов пред Българска национална телевизия за 100-те дни война в Украйна.

Той посетил един от буферните центрове в Сарафово и първото нещо, което му направило усещане е детски смях, дребни деца, до тях майките им, като при тях усмивка нямало. Имало опашка от възрастни хора от Мариупол и Киев за храна. Всички българи работят по тази причина украинските бежанци да се усещат добре. Има опит да се насади усещане, че нищо не е направено, което не е по този начин и е част от хибридната война и пропагандата, посочи Божилов.

Според него Русия не е склонна да стартира мирни договаряния. Единственият метод спорът да се реши бързо е да се спре експанзията, да се изтегли от Украйна и да стартират договарянията. В противоположен случай ще забележим един дълъг спор, предизвести зам.-министърът на защитата.
 Украйна за новите наказания на Европейски Съюз против Русия: Твърде късно, прекомерно постепенно и незадоволително
Украйна за новите наказания на Европейски Съюз против Русия: Твърде късно, прекомерно постепенно и незадоволително

Киев не е задоволен

Той счита, че глобите правят работа, само че нямат резултата да принудят съветското управление да спре войната. Усещането на Русия, че е непредвидим състезател накара Швеция и Финландия да изискат да влязат в НАТО. В момента се доизгражда и усилва многонационалната бойна група, сподели Божилов.

От 2014-2015 година никой не е направил един разбор и един проект по какъв начин да се обезпечат с храна, лекарства и заслон бежанците . Това в този момент е една от дилемите, да се направи един разбор, когато има рецесия, да действаме дейно освен по тази рецесия с войната в Украйна. Всички средства, които се обезпечават са от европейски фондове, непрекъснато постъпват и отиват по предопределение, увери Божилов. Министерство на защитата ще изиска от актуализацията на бюджета повече средства за обществения пакет на армията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР