Русия, Иран и Турция ще обсъдят днес създаването на сирийски

...
Русия, Иран и Турция ще обсъдят днес създаването на сирийски
Коментари Харесай

Русия, Иран и Турция обсъждат възстановяването на Сирия и връщането на бежанците

Русия, Иран и Турция ще обсъдят през днешния ден основаването на сирийски парламентарен комитет, връщането на бежанците и възобновяване на Сирия, съобщи специфичният представител на съветския президент за уреждането на сирийския спор Александър Лаврентиев, представен от ТАСС.

"Надяваме се на градивен, настоятелен диалог. Има доста въпроси, които е належащо да се обсъдят и да се стигне до решение. Ние с вас би трябвало да съгласуваме позиция, имайки поради идните ви контакти със специфичния делегат на генералния секретар на Организация на обединените нации за Сирия Гайр Педешен. Включително имайки поради, че скоро ще се състои среща сред Русия, Иран и Турция ", сподели Лаврентиев на среща със сирийска държавна делегация, ръководена от непрекъснатия представител на Сирия в Организация на обединените нации Башар Джаафари.

По думите му на срещата за Сирия в така наречен формат Астана "ще бъдат разисквани въпроси като развиването на обстановката в страната, основаването на парламентарен комитет, връщането на бежанците и присъединяване на международната общественост във възобновяване на Сирия след спора ".

Срещата в Казахстан през днешния ден и на следващия ден е отдадена главно на правенето на листата на членовете на сирийския парламентарен комитет и на обстановката на място, най-много в Идлиб и североизточната част на Сирия.
Сирийското държавно управление счита, че е изключително значимо тематиката за битката с тероризма да бъде включена в дневния ред на формата от Астана, сподели Джаафари. "Придаваме предпочитано значение на срещата с съветската делегация ", съобщи той.
"В заключителната декларация на предходната среща (през ноември 2018 г.) присъстваше въпросът за битката с тероризма ", сподели Джаафари. "Ако на тази среща отсъства тематиката за битката с тероризма, това ще изпрати рисков сигнал, защото терористичната опасност продължава да нараства ", съобщи той.

Педешен се надява, че новият кръг от договаряния във формат Астана ще бъде успешен, сподели пред публицисти шефът на отдела за Азия и Африка в казахстанското външно министерство Айдарбек Туматов.

"Специалният делегат на генералния секретар на Организация на обединените нации за Сирия Гайр Педешен взе участие за първи път. Разговаряхме с него, той има огромни очаквания за този кръг от договаряния. Надяваме се да реализираме избрани резултати ", съобщи дипломатът.
"След пленарното съвещание на 26 април се чака взаимно заявление (на Русия, Иран и Турция), в което страните показват своите цели и се договарят за осъществяване на идващ кръг ", сподели той.

По думите му делегацията на въоръжената сирийска съпротива на срещата в казахстанската столица Нур Султан е ръководена от Ахмед Тома. "Делегацията на сирийската съпротива се оглавява при последните кръгове от Ахмед Тома. Той оглавява делегацията на сирийската съпротива и на този кръг. Представляващите сирийската съпротива 14 индивида дойдоха за договарянията ", съобщи Туматов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР