Русия има право огледално да преустанови доставката на газ през

...
Русия има право огледално да преустанови доставката на газ през
Коментари Харесай

Александър Новак: Русия засега не използва своето огледално право да преустанови доставката на газ през „Северен поток-1“

Русия има право огледално да прекрати доставката на газ през „ Северен поток-1 “ поради възбраната на „ Северен поток-2 “. Това е декларирал вицепремиерът на Русия Александър Новак, представен от „ Интерфакс “. Той означи, че такова решение към този момент не е взето.

„ В същото време разбираме, че по отношение на голословните обвинявания против Русия по отношение на енергийната рецесия в Европа и налагането на възбрана за „ Северен поток 2 “, ние имаме цялостното право да вземем огледално решение и да наложим ембарго върху изпомпването на газ през газопровода " Северен поток ". -1 ", който през днешния ден е претрупан на оптимално равнище от 100% ", сподели Новак пред репортерите. „ Но към този момент не вземаме това решение “, означи вицепремиерът. Според него никой няма да има изгода от сходно решение, макар че „ европейските политици упорстват за това със своите изказвания и обвинявания към Русия “.

Новак напомни, че „ Газпром “ извършва напълно своите договорни отговорности за доставки на газ за Европа. Европа, съгласно вицепремиера, в този момент употребява към 500 милиарда куб.м. м газ годишно. „ 40% от това ползване се обезпечава от Русия “, сподели Александър Новак.

След признаването от страна на Русия на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики, немският канцлер Олаф Шолц разгласи, че Германия стопира процеса на узаконяване на " Северен поток 2 ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР