Русия има двама царе, единият в Кремъл и другият, който

...
Русия има двама царе, единият в Кремъл и другият, който
Коментари Харесай

Суперзвездата Валерий Гергиев не се извинява за хвалбите към Путин

Русия има двама царе, единият в Кремъл и другият, който седи също толкоз пренебрежително на трона на Мариинския спектакъл в Санкт Петербург като най-голямата звезда на класическата музика в страната.

Световноизвестният диригент Валерий Гергиев е огромен обожател на съветския президент Владимир Путин, се показва в репортаж на " Франс прес ".

Без него Русия можеше да показа " ориста на Сирия ", акцентира той.

" Преди 20 години Русия беше слаба, а аз не споделям, че Путин, самичък по себе си, е възвърнал нейното интернационално значение , само че се притеснявам, че това е казусът ", прибавя музикантът.

Гергиев, който вижда Путин пет или шест пъти годишно, е извънредно предан на съветския държавен глава , подкрепяйки дейностите му по анексирането на Крим и отивайки в Сирия за концерт в руините на античния град Палмира. Той също по този начин е имал представления в отцепническата от Грузия Южна Осетия, която е приета единствено от Москва.

А този месец Гергиев още веднъж ще бъде в центъра на вниманието дружно с Путин, защото Русия е хазаин на Световното състезание по футбол.

Огромната известност на президента " е нещо, което западният свят мъчно схваща ", отбелязва Гергиев, само че за него и мнозина други руснаци повода е явна - той подсигурява непоклатимост и възвърне гордостта на Русия .

Огромната страна, твърди той, не желае да бъде потопена още веднъж в хаоса , който последва след рухването на Съветския съюз. " Ние сигурно не желаеме ориста на Сирия, Ирак или Либия ", акцентира той и отсича: " Хиляди пъти не на това. "

Гергиев ще дирижира звезден церемония концерт на Червения площад в Москва с каймака на съветските музикални гении и френско-италианския тенор Роберто Аланя вечерта преди началото на Световното състезание на 14 юни.

От своя страна Путин обезпечи 21,6 милиарда рубли (700 млн. долара) за нова оперна зала в Мариински и похвали Гергиев като " един от най-големите музиканти на нашето време ", като го награди с орден " Герой на труда ", откакто възвърне наградата от руски времена.

Дори тези, които на Запад са нападали Гергиев за неговия " сговор с тиранин ", не отхвърлят неговия гений, нито силата му.

" Гергиев е огромен кондуктор ", акцентира Питър Течъл, английски правозащитник, който един път беше проникнал на негов концерт в Лондон, с цел да стачкува против съветските закони против " гей пропагандата ".

Гергиев отвърна, че не е хомофоб, акцентирайки, че " в цялата си работа съм подкрепял пълноправие за всички хора ".

Изключително харизматичен на подиума, даже на 65-годишна възраст диригентът има приблизително по 275 концерта годишно.

" Русия, както я виждате в западните медии, не е Русия, която познавам... Същото е и с Путин ", акцентира Валерий Гергиев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР