Русия и САЩ провеждат преговори в Женева, фокусирани върху напрежението

...
Русия и САЩ провеждат преговори в Женева, фокусирани върху напрежението
Коментари Харесай

Търканията между САЩ и Русия

Русия и Съединени американски щати организират договаряния в Женева, фокусирани върху напрежението по отношение на Украйна, само че се чака да обиден редица разногласия сред някогашните съперници от Студената война, осведоми " Франс прес ".

Западът сигнализира, че Русия е струпала десетки хиляди бойци на границата с Украйна, където в спора сред украинските военни и проруските сепаратисти починаха над 13 000 души.

Съединени американски щати предизвестиха за тежки последствия при инвазия и че напредъкът в други области е неосъществим, до момента в който Русия не се отдръпна.

Русия, която анексира полуостров Крим от Украйна през 2014 година, изиска гаранции, че НАТО няма да приема нови членове или да основава още бази в страните от някогашния Съветски съюз.

Москватвърди, че ѝ е било дадено в края на Студената война западният боен алианс да не се уголемява.

Русия също принудително се намеси в Беларус, където автократът Александър Лукашенко смаза всеобщи митинги, провокирани от подправянето на изборите през 2020 година, а неотдавна и в Казахстан, където съветските войски бяха поканени да потискат демонстрациите.

В Африка Съединени американски щати и Европейският съюз ускориха натиска против " Вагнер ", частна охранителна компания с хипотетични връзки с хора, доближени до президента Владимир Путин.

Групата е упрекната в злоупотреби в Централноафриканската република и Либия и съгласно известията е обсъждала огромен контракт с Мали.

Западните сили от дълго време се карат с Русия по отношение на решаващата й поддръжка за сирийския президент Башар ал Асад, макар че в друга гореща точка, Иран, администрацията на президента Джо Байдън значително приветства съдействието с Москва.

Победата на Байдън възобнови дипломацията за надзор на въоръженията сред двете най-големи нуклеарни сили в света.

Оттогава двете народи реализираха петгодишно удължение на новия контракт за понижаване на нуклеарното оръжие START.

Държавният секретар Антони Блинкен сподели, че Съединените щати са подготвени да обсъдят нови ограничения за понижаване на рисковете в Европа, само че предизвести, че Русия първо би трябвало да изтегли войските си от украинската граница.

Администрацията на Байдън даде обещание да пази демокрацията против моделите на Китай и Русия и неведнъж подлага на критика правата на Москва.

Съдилищата предишния месец затвориха най-известната съветска правозащитна група " Мемориал " - стъпка, която би била изненада даже преди няколко години.

Съединените щати постановиха наказания поради отношението към най-високопоставения критик на Путин Алексей Навални, който едвам не беше погубен при отравяне през 2020 година и по-късно беше хвърлен в пандиза по остарели обвинявания в заграбване.

Съединените щати предизвестиха, че посолството им в Москва може да спре да действа тази година заради нова възбрана за наемане на локален личен състав.

Вашингтон споделя, че Москва не е реципрочна във връзка с броя на американските дипломати, позволени в Русия, като някогашният локален личен състав се брои против разпределението на Съединени американски щати.

Наред с други двустранни въпроси, Съединените щати предизвестиха Путин да се оправи с хакерите, за които се счита, че работят в Русия, и имат дългогодишни опасения по отношение на съветските акции за дезинформация, най-много по време на изборите през 2016 година

Съединените щати също по този начин желаеха освобождението на двама жители, лишени от независимост в Русия, някогашният морски пехотинец Пол Уилън и Тревър Рийд, който беше упрекнат в нахлуване на служители на реда в пияно положение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР