Русия и Китай завършиха първия мост над река Амур. Досега

...
Русия и Китай завършиха първия мост над река Амур. Досега
Коментари Харесай

Първият мост между Русия и Китай е завършен

Русия и Китай приключиха първия мост над река Амур. Досега сред двете страни нямаше нито една директна връзка. Съоръжението свързва съветския град Благовещенск с китайския Хейхе. Очаква се трафикът по него да тръгне при започване на 2020 година.

В продължение на десетилетия Русия поддържаше региона изолиран от Китай. Тези съветски територии са богати на потребни изкопаеми, само че доста едва обитаеми и Кремъл се притеснява от прекалено разгръщане на китайското въздействие. В момента Благовещенск и Хейхе са свързани с фериботи през лятото и плаващ мост на реката през зимата.

Изграждането на моста е препоръчано за първи път от Китай и Русия още през 1988 година, само че строителството стартира чак през декември 2016 година

Западните наказания поради анексирането на Крим от Украйна доведоха до построяването на моста, както и на газопровода " Силата на Сибир ", който би трябвало скоро да бъде открит тържествено от Владимир Путин и Си Дзинпин.

Мостът е дълъг малко повече от километър и е основна връзка сред магистралните системи на двете страни. Общите разноски са към 2,5 милиарда юана (285 милиона паунда). Русия заплаща 70% от тях. Поради рисковия зимен мраз, стоманените греди са направени да устоят на температури минус 60 градуса.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР