Русия и Италия продължават да развиват отношенията си въпреки сложните

...
Русия и Италия продължават да развиват отношенията си въпреки сложните
Коментари Харесай

Владимир Путин към италианския премиер Джузепе Конте: Развимаме двустранните отношения

Русия и Италия не престават да развиват връзките си макар комплицираните външни условия, сподели съветският президент Владимир Путин на срещата си с италианския министър председател Джузепе Конте в Москва през днешния ден, съобщи ТАСС.

Путин означи, че през последните десетилетия тези връзки са доста настоятелен, и в това време доста топли и че това се поддържа от на практика всички политически сили както в Италия, по този начин и в Русия. Той изрази страдание, че Италия бележи известно оттегляне от своите позиции на съветския пазар като стопански сътрудник, само че добави, че размерът на търговско-икономическите връзки сред двете страни остава висок.

Радваме се да ви забележим и да поговорим с вас за настоящето положение на нашите връзки и да набележим проекти за развиването им както в близка, по този начин и в по-далечна вероятност ", акцентира домакинът. Той съобщи признателност на италианската страна за помощта, оказана на съветските футболни почитатели, потърпевши при случая в римското метро през вчерашния ден. При повредата на ескалатор там пострадаха към 30 души, а в болница са настанени 19. Повечето от тях са съветски почитатели, гостуващи за мача от европейската шампионска лига сред локалния тим на "Рома " и московския ЦСКА.

Италианският министър председател също означи, че двете страни съумяват да запазят качеството и размера на връзките си, което е удостоверение за здравината на връзките сред тях. "Виждам като една от дилемите на моето посещаване още един път да проуча и да видя до каква степен е допустимо да развиваме капацитета на нашите връзки и връзки ", уточни той. Конте предложения Путин да посети Италия в най-близко време, като означи, че той дълго не е идвал там.

По-рано през днешния ден Конте се срещна и с съветския министър председател Дмитрий Медведев. Очаква се през днешния ден Путин и Конте да проведат и среща в необятен състав с ръководители на водещи италиански компании, а също и да подпишат редица двустранни документи, отбелязва ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР