Русия и други страни ще отбележат днес 74-ата годишнина от

...
Русия и други страни ще отбележат днес 74-ата годишнина от
Коментари Харесай

Русия отбелязва победата във Великата отечествена война със зрелищен военен парад

Русия и други страни ще отбележат през днешния ден 74-ата годишнина от успеха във Великата отечествена война, съобщи ТАСС.

В редица съветски градове денем ще се проведат военни паради, а вечерта ще има празнични салюти. В доста страни по света ще има възпоменателни прояви, в това число така наречен шествия " Безсмъртен полк ".
По традиция висшият главнокомандващ на въоръжените сили на Руската федерация, президентът Владимир Путин, ще следи основния церемониал, на Червения площад в столицата Москва, дружно с редица други представители на държавното управление. В парада ще вземат участие повече от 13 000 военни, над 130 единици бойна техника и 74 самолета и хеликоптера.Механизираната колона ще бъде управлявана съгласно традицията от танка Т-34-85. След него ще преминат бойните модули Арбалет и Тигр с противотанковия комплекс Корнет-Д, бойните пехотни машини Курганец, БМП-3, танкът Армата и други



Техниката на противовъздушната защита ще бъде показана от зенитните ракетни комплекси Бук-М2 и Тор-М2, ракетно-артилерийските комплекси Панцир-С, комплексите С-400. Зрителите на парада ще видят и осъвременения танк Т-72Б3, бойната машина на въздушно-десантните сили БМД-4М, бронетранспортьора БТР-МДМ, самоходната артилерийска установка Мста-С, комплексите Искандер-М, реактивните системи за залпов огън Смерч, бронетранспортьора Бумеранг и други Ще бъде показана и техника на военната полиция. Във въздушната част на парада ще вземат участие 74 летателни машини, измежду които четири групи хеликоптери (Ми-26, Ми-8, Ми-28Н, Ми-24 и Ка-52) и 12 групи самолети, измежду които стратегическият ракетоносец Ту-160, бомбардировачът Ту-22МЗ, стратегическият ракетоносец Ту-95МС, изтребителите МиГ-29СМТ, МиГ-29, Су-35С, Су-30СМ, изтребителите-прехващачи МиГ-31, бомбардировачите Су-24М и Су34 и други



След това Путин ще взе участие в церемонията по полагането на венец на Паметника на Незнайния боец. Руският президент също така ще даде обичайния за Деня на успеха церемониален банкет в Кремъл.

Очаква се към 1 милион души да се включат в " Безсмъртния полк " в Москва. Те ще носят фотоси на свои родственици, сражавали се по фронтовете по време на Втората международна война.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР