Русия е заплашена от разпадане поради все по-тежките санкции, а

...
Русия е заплашена от разпадане поради все по-тежките санкции, а
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Русия е заплашена от разпадане, Украйна има европейско бъдеще

" Русия е застрашена от раздробяване заради все по-тежките наказания, а Украйна има европейско бъдеще ", съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от Франс прес.

" Русия ще изпадне в стопански, финансов и софтуерен крах, до момента в който Украйна върви към европейско бъдеще ", съобщи Фон дер Лайен в Киев, на взаимна конференция с украинския президент Володимир Зеленски.

" Вашата битка е и наша битка. Аз съм тук, в Киев, с вас, с цел да насочва доста мощно обръщение: Европейски Съюз е на ваша страна. Ние сме на ваша страна ", добави тя.

Фон дер Лайен осъди клането на мирни жители в град Буча, за което Украйна упреква съветските сили, окупирали дребния град на северозапад от украинската столица.

" Нашата човещина беше пречупена в Буча ", съобщи председателката на Европейска комисия, като дефинира като " ужасяваща " гибелта на към 50 души при удар против гара в Краматорск, в Източна Украйна.

" Мобилизираме нашата икономическа мощ, с цел да наложим на (Владимир) Путин да заплати една доста, доста висока цена ", акцентира тя.

От своя страна Зеленски съобщи, че въпреки че е " персонално благодарен " на Фон дер Лайен за петте серии наказания, наложени от Европейски Съюз, " това не е задоволително ".

Фон дер Лайен посети през днешния ден и Буча, придружавана от ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел и словашкия министър председател Едуард Хегер, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР