Русия е заловила секретно американско оборудване от атомна подводница от

...
Русия е заловила секретно американско оборудване от атомна подводница от
Коментари Харесай

Newsweek: Русия е пленила тайно американско военно оборудване

Русия е заловила секретно американско съоръжение от атомна подводница от клас Вирджиния, за която се твърди, че е работила в териториалните води на страната, съгласно репортаж на основана в Москва осведомителна организация.

Агенцията Avia.pro заяви във вторник, че Русия е получила това, което организацията дефинира като сонарно устройство за противопоставяне, което подводницата на Военноморски сили на Съединени американски щати е изоставила, когато е напуснала региона

Репортажът идва на фона на напрежението по границата сред Русия и Украйна, откакто Съединени американски щати неведнъж предизвестяват, че съветските сили може да са подготвени да нахлуят в страната.

ВИДЕО:

Съобщава се, че устройството е намерено край остров Уруп във веригата Курилски острови. Новинарската организация твърди, че американската подводница е изстреляла устройството, откакто съветските сили са употребявали оръжие против подводницата.

Ерик Пахон, представител в офиса на министъра на защитата, сподели пред Newsweek в изказване в сряда:

„ Както казахме в събота, съветските изказвания за хипотетично военноморско взаимоотношение в Тихия океан са погрешни. Тези спомагателни изказвания са нелепости и дезинформация. "

Русия съобщи на 12 февруари, че един от нейните военноморски кораби е прогонил американска подводница, настояща в териториалните води на страната в Тихия океан, откакто подводницата е отказала заповед да изплува.

Съобщава се, че подводницата е била видяна покрай мястото на военноморско обучение на съветския Тихоокеански флот. Инцидентът е станал покрай Уруп на Курилските острови.

Руското министерство на защитата съобщи в изказване в събота, че „ екипажът на фрегатата на Тихоокеанския флот „ Маршал Шапошников “ е употребявал подобаващи средства.

„ Американската подводница употребява самоходен симулатор, с цел да раздели изображението на задачата на радарни и акустични средства за ръководство на две елементи и се отдръпна от съветските териториални води с оптималната скорост “, споделиха от министерството.

Министерството на защитата сподели още, че аташето по защитата на Съединени американски щати в Москва е било „ привикано “ поради „ нарушаването от подводницата на Военноморски сили на Съединени американски щати на държавната граница на Руската федерация “.

Министерството на защитата на Съединени американски щати отхвърли изказванието, че американска подводница е работила в съветски води.

„ Няма истина в съветските изказвания за нашите интервенции в техните териториални води “, сподели в изказване капитан Кайл Рейнс, представител на Индо-тихоокеанското командване на Съединени американски щати.

„ Няма да разясня точното местонахождение на нашите подводници, само че ние летим, плаваме и работим безвредно в интернационалните води “, сподели Рейнс.

Президентът Джо Байдън даде обещание във вторник, че ще „ събере света “, в случай че Русия нахлуе в Украйна.

„ Ако Русия нападна Украйна, тя ще бъде посрещната с голямо интернационално наказание “, сподели президентът в Белия дом.

„ Светът няма да не помни, че Русия избра ненужната гибел и заличаване. Нахлуването в Украйна ще се окаже самонанесена рана ", съобщи американският президент.

Байдън сподели също, че Съединени американски щати не са съумели да потвърдят, че Русия изтегля част от войските си от украинската граница към техните бази.

„ Фактът, който остава сега е, че Русия има повече от 150 000 бойци, които обикалят Украйна и Беларус и по границата с Украйна “, сподели президентът.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР