Русия е успяла да пренасочи износа си на суров петрол

...
Русия е успяла да пренасочи износа си на суров петрол
Коментари Харесай

Според Русия ембаргото не е намалило износа й на петрол и горива. Производството обаче спада

Русия е съумяла да пренасочи износа си на недопечен нефт и горива след влизане в действие на ембаргото на Европейски Съюз и тавана на цените, който беше разгласен от Запада. Това твърди съветският енергиен министър Николай Шулгинов, съобщи Oilprice.

Според него страната не е понижила продажбите си на недопечен нефт и петролни артикули. " Що се отнася до глобите, значимо е освен да се запазят размерите на произвеждане и пречистване, както и износът, а оттова и приходите за федералния бюджет ", разяснява Шулгинов.

По-рано обаче той съобщи, че производството на петрол и газ в Русия ще спадне през 2023 година спрямо 2022 година, поради съкращенията на производството, оповестени за март.

" Очакваме равнищата на произвеждане на нефт да бъдат малко по-ниски през 2023-а, поради доброволното понижаване на добива ", сподели Шулгинов, представен от съветската осведомителна организация Интерфакс.

Според данни за следене на танкери, посочени от Bloomberg, тази седмица, че съветският експорт на недопечен нефт по море е над границата от 3 милиона барела дневно (bpd) през последните шест седмици, откакто възбраната на Европейски Съюз за импорт на горива от Русия влезе в действие и откакто Москва сподели ще понижи производството си с 500 000 барела дневно.
 Русия стартира да доставя нефт на Пакистан - за първи път
Русия стартира да доставя нефт на петата по население страна в света - за първи път

Това е (отчасти) за сметка на други две страни от ОПЕК+

Миналата седмица Русия съобщи, че ще продължи намаляването на производството на недопечен нефт с 500 000 барела дневно до края на юни тази година.

Според Международната организация по енергетика (МАЕ) остава да се види дали ще има задоволителен вкус за съветските петролни артикули в този момент, когато таванът на цените е в действие, или производството им ще стартира да пада под тежестта на глобите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР