Русия е спряла да издава туристически визи за българи, съобщи

...
Русия е спряла да издава туристически визи за българи, съобщи
Коментари Харесай

Русия вече не желае българи да ходят там на туризъм

Русия е спряла да издава туристически визи за българи, заяви БНР. По този метод се лимитира опцията на българските жители да пътуват до Москва, Санкт Петербург и други градове на федерацията. Виза се издава единствено на директни родственици.

Информацията се удостоверява и от уеб страницата на посолството на Руската федерация в България, като там се схваща, че издаването на паспорти продължава.

Това се случва по-малко от седмица откакто България разгласи, че ще изгони 70 дипломати и чиновници на посолството на Русия, поради шпионаж. Те, дружно със фамилиите си, напуснаха страната в неделя. Още с оповестяването на новината от съветското посолство дадоха обещание реакция, като посланикът Елеонора Митрофанова даже разгласи, че ще изиска закриване на задачата в София и консулствата в други български градове.

По-рано през днешния ден съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че сега посолството на страната в София не може да работи обикновено. Според него решението за изгонването на десетки дипломати и административни чиновници е " противозаконна изцепка " на министър председател с " проамериканска ориентировка ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР