Русия е прогонила британски военен кораб от руските териториални води

...
Русия е прогонила британски военен кораб от руските териториални води
Коментари Харесай

Напрежение в Черно море! Руски военни прогониха британски кораб, плаващ край Крим

Русия е прогонила английски боен транспортен съд от " съветските териториални води край анексирания Крим " през предишния октомври. Това съобщи почитан съветски чиновник по сигурността, представен от " Ройтерс ".

За задачата Москва е употребила и военноморските, и военновъздушните си сили.

По информация на съветските служби за сигурност, макар че Русия е предизвестила кораба " HMS Dragon " на английските Военноморски сили да не навлиза в нейните води, на 13 октомври 2020 година той е минал границата наоколо до южната част на Крим.

" HMS Dragon " се е позовал на така наречен " право на почтено прекосяване " - идея, която разрешава на корабите да минават през териториалните води на задграничните крайбрежни страни по метод, който не накърнява техния мир, ред или сигурност.

Когато обаче Москва е поискала корабът неотложно да напусне водите ѝ, капитанът му дал отговор, че има проблем с приемането на сигнала.

Военният транспортен съд беше пропъден в неутрални води посредством взаимните дейности на съветския флот и военновъздушните сили, съобщи Владимир Кулишов, първи зам.-началник на службата за сигурност на Федералната работа за сигурност на Русия.

През 2014 година Русия анексира Кримския полуостров в Черно море от Украйна, получавайки остри рецензии и наказания от Запада. Украйна пък упорства територията да ѝ бъде върната назад.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР