Русия е похарчила над 300 милиона долара за намеса в

...
Русия е похарчила над 300 милиона долара за намеса в
Коментари Харесай

Доклад на САЩ: Русия е похарчила над 300 млн. долара за намеса в политиката на 24 държави


Русия е похарчила над 300 милиона $ за интервенция в политиката на 24 страни. Това се е случило в последните 8 години, като изказванието е на Държавния департамент на Съединените щати и се основава на разкрита оценка на американското разузнаване.

Служител от администрацията на президента Джо Байдън, представен от Си Ен Ен, е коментирал, че Русия е стимулирана от " опитите да облагодетелства избрани политически партии и да подкопае демокрацията във всички тези страни ".

Сред страните, за които от Съединени американски щати настояват, че Русия е похарчила обилни суми, с цел да повлияе на политиката им са Албания, Босна и Херцеговина и Черна гора.

В началото на седмицата Държавният секретар Антъни Блинкен е изпратил телеграми до посолствата на Съединените щати по света, в която в детайли разказва констатациите от разкрита оценка на американското разузнаване.

Всичко това става налично за необятната публика, защото администрацията на Байдън счита, че е значимо да се знае в международен мащаб за съветската интервенция, която не е единствено предизвикателство за Съединени американски щати, а поради идните междинни избори за Конгрес през ноември.

В различен разкрит отчет от американското разузнаване се твърди, че Русия е оказала въздействие в американските избори през 2016 и 2020. От Русия все още публично не са коментирали тематиката.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР