Русия е обезпокоена от израелските удари по град Рафах, разположен

...
Русия е обезпокоена от израелските удари по град Рафах, разположен
Коментари Харесай

Дмитрий Песков: Русия е обезпокоена от ситуацията в Газа

Русия е обезпокоена от израелските удари по град Рафах, ситуиран в Ивицата Газа на границата с Египет. Подобни офанзиви дават и огромен брой жертви. Това съобщи в сряда прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

" Много хора, доста палестинци, са се събрали в Рафах. При удара върху Рафах се следи неведнъж нарастване на жертвите. За нас това е въпрос от особена значимост. Ние доста деликатно следим новините, които идват оттова, " той сподели.

Песков добави, че Русия приканва страните в спора да подхващат дейности, които няма да доведат до пострадвания и жертви измежду цивилното население.

Русия продължава и контактите си с Израел и Палестина за освобождение на взетите за заложници руснаци.

" Ние продължаваме нашите контакти. Една от главните задания - в случай че не и главната - е да продължим контактите с всички заинтригувани страни, тъй че съветските жители, които остават заложници, да бъдат освободени и да бъде обезпечена тяхната сигурност, сподели той. Надяваме се това да се случи. Въпреки че контактите не са лесни ", акцентира Песков.

Припомняме, че ден по-рано Кремъл съобщи, че е подготвен да поддържа всевъзможни дейности, водещи до освобождение на израелски заложници и преустановяване на огъня в Газа.

" Готови сме да подкрепим всяко деяние, което ще докара до освобождение на заложниците и преустановяване на огъня. Но ние имаме вяра, че дейностите би трябвало да бъдат градивни, ориентирани към изцяло разрешаване на казуса в границите на интернационалното право и авансово признатите Сигурност Резолюции на Съвета ", сподели Песков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР