Русия е не само военна, но и политически идеологическа заплаха

...
Русия е не само военна, но и политически идеологическа заплаха
Коментари Харесай

Според Пентагона САЩ не може да схване колко опасна е всъщност Русия

Русия е освен военна, само че и политически идеологическа опасност за западните страни, а нейното държание се основава на вкоренената геостратегическа неустановеност след разпадането на Съветския съюз. Това се споделя отчет, формиран от няколко аналитични центъра в Съединени американски щати, разгласен от Пентагона.
Според документа, спорната политическа обстановка в Съединени американски щати е удобна за Русия и пречи на американските политици да вдървен сериозността на опасността.
Докладът от 167 страници, озаглавен " Руски стратегически планове ", формиран от водещи американски проучвателен и военни образователни центрове, дава инструкции на администрацията по какъв начин да отговори на съветската опасност. За разлика от елементарните отчети на специалисти от военните институции, белите книги са документи, които нормално са налични за обществеността.
Конфликтът със Запада за да се понижи американската надмощие, уважението към Европа и стратегическото партньорство с Китай са главните цели на съветската външна политика, а Владимир Путин мощно се придържа към световна тактика, ориентирана към възобновяване на въздействието на Русия на интернационалната сцена, се споделя в бялата книга.
Според американските специалисти, след 20-годишното ръководство на Путин Русия е освен политическа и военна, само че и идеологическа опасност. Въпреки че НАТО продължава да има военно преимущество, то понижава, а проблемите на западния свят в някои области провокират безпокойствие. Освен това нежеланието на западните политици и държавни управления да се опълчват както на идеологическите, по този начин и на политическите и военните закани на путинизма значи, че опасността от военни спорове се е нараснала, се споделя в отчета.
В документа се прибавя, че съветската външна политика има няколко цели. Да " възвърне и резервира въздействието в някогашните руски емблеми, да възвърне облика на огромна страна на интернационалната сцена "... и по-късно " да се показа като безкористен сътрудник, основен състезател в районната политика, само че и сполучлив медиатор, който може да реализира стопански, военни и политически триумфи на интернационалната сцена. "
Националната тактика за сигурност, защита и национална военна тактика на Съединени американски щати демонстрира, че при бъдещи спорове сред огромните сили ще се употребяват по-малко военни запаси и че икономическата конкуренция, акциите за въздействие, паравоенните интервенции, офанзивите в киберпространството, както и пропагандни операции и шпионаж, ще бъдат съществени принадлежности. Всички тези средства се употребяват от Москва и " специфичните служби на Съединени американски щати не могат да отговорят на дейностите на Русия " заради " неналичието на съгласуваност сред службите ", е констатацията в бялата книга.
Бялата книга за съветската опасност е част от стратегическата многопластова оценка на Съединени американски щати, озаглавена " Бъдещето на световната конкуренция и спорове ".
Каква е тактиката на американския президент Доналд Тръмп за националната сигурност на Съединени американски щати - припомнете си в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР