Русия е концентрирала хиперзвукови ракети Циркон в базите си на

...
Русия е концентрирала хиперзвукови ракети Циркон в базите си на
Коментари Харесай

В Украйна: Русия трупа хиперзвукови ракети Циркон в Крим и ще продължи целевия терор срещу Киев

Русия е концентрирала хиперзвукови ракети " Циркон " в базите си на Кримския полуостров и в бъдеще, когато се афишира предизвестие за заплаха от въздушно нахлуване в Южна Украйна, то ще се популяризира и за Киевска област. Това акцентира представителят на Силите за защита на Южна Украйна Наталия Гуменюк, оповестява изданието " Страна.ua ", представено от " Фокус ".

" Опитът при потреблението на ракети като " Циркон " с повишен обхват демонстрира, че въздушна паника при потребление на балистика от юг ще бъде обявявана и в Киевска област, в северните региони на страната. Трябва да разберем, че врагът има няколко десетки такива ракети във боен център като Крим и може да продължи понякога целевия гнет с акцент, наред с други места, върху столицата ", предизвести Гуменюк.

По-рано украински медии оповестиха, че дежурните екипи за Противовъздушна отбрана на Киев са съумели да смъкват най-новата съветска ракета - ЗМ22 " Циркон “, употребена в офанзивата на силите на Москва против украинската столица на 25 март. Досега няма нито една фотография на ракетата ЗМ22 " Циркон “, а единствено видеозаписи от изстрелването ѝ, направени от Министерство на защитата на Руската федерация.

Характеристиките ѝ остават под въпрос: в началото Москва разгласи обхват от 400 километра и скорост от 6 Мах, по-късно към 600 километра, а по-късно към 1000 километра и от скорост от 9 Мах. Теглото на бойната единица в разнообразни източници се заявява на равнище от 300 до 500 кг.

Междувременно съветските сили за противовъздушна защита оповестиха, че са свалили 18 снаряда за РСЗО Vampire, изстреляни от украинските въоръжени сили по Белгородска област, предава РИА Новости, като се базира на пресслужбата на Министерството на защитата в Москва.

" Тази вечер бе спрян опит на киевския режим да извърши терористична офанзива против цели на територията на Руската федерация благодарение на РСЗО RM-70 Vampire “, се акцентира в публикуваното известие.

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков заяви, че дежурните екипи за Противовъздушна отбрана са свалили 18 въздушни цели над региона и града при метода им. Един човек е ранен. Нанесени са и материални вреди.

Воръжените сили на Украйна (ВСУ) нанасят удари по Белгородска област почт всеки ден, вследствие на което локалните управляващи взеха решение да изтеглят към 9000 деца.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР