Русия е извършила нова въздушна атака с дронове срещу украинския

...
Русия е извършила нова въздушна атака с дронове срещу украинския
Коментари Харесай

Русия отново атакува Одеса с дронове и остави част от града без ток

Русия е направила нова въздушна офанзива с дронове против украинския град Одеса.

Нанесени са шети по енергийната инфраструктура и елементи от града са без електрозахранване. Това излиза наяве от обява в " Телеграм " канала на Олег Кипер.

Съобщава се и за серия детонации в Ростовска област. Според локални поданици, е имало минимум 10 гърмежа. Пожар е избухнал в електрическа подстанция в Ростов, като огънят е овладян.

Руска офанзива е засегнала и подземно газово вместилище в неделя, оповестява " Ройтерс ".

След серията удари по енергийни обекти, най-тежко остава ситуацията в Харков. Това стана ясно от думите на украинския президент Володимир Зеленски.

В неделното си видеообръщение той споделя, че над 200 хиляди поданици на Харков са без надеждно електроснабдяване и в града е натрапен режим на тока, до момента в който електрическата мрежа е възобновена в останалите региони.

Най-голямата частна енергийна компания в Украйна, заяви, че режим на тока е натрапен и в Одеса.

" През миналата седмица - от понеделник до през днешния ден, съветските терористи използваха към 190 ракети от друг вид и съвсем 140 дрона. Изстреляха и над 700 управляеми авиационни бомби. За миналите повече от 2 години няма нито една седмица, в която Русия да се е въздържала от гнет, " сподели Зеленски.

В края на предходната седмица Русия една от най-мащабните офанзиви против обекти от енергийната система на Украйна за последните няколко месеца.

Руски удар тогава порази най-големия украински язовир - " Днипро " при едноименната водноелектрическа централа в Запорожка област, само че няма заплаха от разкъсване на стената, оповестява Държавната хидроенергийна компания на Украйна.

В неделя Русия изстреля 57 ракети и безпилотни летателни апарати против Украйна, в това число против столицата Киев и западния украински район Лвов.

Военновъздушните сили на Украйна са унищожили 18 от 29-те изстреляни от Русия ракети и 25 от 28-те бойни дрона.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР