Русия е изстреляла тази нощ 16 дрона и 7 ракети

...
Русия е изстреляла тази нощ 16 дрона и 7 ракети
Коментари Харесай

Силни експлозии в Одеса - атака с дронове и ракети, Москва обвинява Киев в саботаж на изборите

Русия е изстреляла тази нощ 16 дрона и 7 ракети против Одеса, които са нанесли вреди на селскостопански предприятия и са разрушили здания, заяви южното командване на украинските въоръжени сили, представено от Ройтерс.

" Пожарите бяха потушени неотложно, няма потърпевши хора ", добави командването в Телеграм.

От безпилотните самолети 13 са били унищожени над Одеска област, а един - при захода си над Николаевска област, добави командването. Не е ясно дали вредите са породени от падащи парчета от дронове или от дронове, които не са били свалени. Няма информация и дали дроновете, които не са били свалени, са поразили задачите си.

Според украинските сили ракетите са били ориентирани против Харковска, Донецка и Черниговска област. Агенция Ройтерс отбелязва, че не можа да ревизира информацията от самостоятелен източник.

В същото време Украйна изстреля 35 дрона против обширни региони на Русия, които провокираха за малко пожар в петролна рафинерия и нарушиха електрозахранването в гранични региони, а някои от тях бяха свалени над Москва заяви Русия рано тази заран, на последния ден от провежданите в страната президентски избори, съобщи Ройтерс.

Москва упреква Киев в бойкот на изборите с нанасяните от дни удари по съветската инфраструктура - една от най-мащабните въздушни интервенции на съветска територия, откогато президентът Владимир Путин подреди началото на нашествието в прилежаща Украйна преди две години.

Путин, който е съвсем сигурен, че ще завоюва преизбирането си, се закани да накаже Украйна за офанзивите. Президентът на Украйна Володимир Зеленски от своя страна благодари на своите военни сили и разузнаване за новите " благоприятни условия за отдалечен обхват " в нощното си видеообръщение в събота, без да загатва известията за засилени офанзиви от страна на украинските сили. Агенция Ройтерс отбелязва, че не е в положение да ревизира тези данни от самостоятелни източници.

Днес съветското министерство на защитата заяви в Телеграм, че 17 дрона са били унищожени над южния съветски район Краснодар, четири - над Московския район, а останалите - над шест други района. " Безпилотните летателни апарати бяха обезвредени, само че вследствие на рухването на един от апаратите избухна пожар ", съобщи в Телеграм оперативният щаб на Краснодарския край в Южна Русия.

Пожарът в рафинерията " Славянск " в Краснодар е сподавен и няма жертви вследствие на пожара, макар че по предварителна информация един човек е умрял от сърдечен удар, добави администрацията. Роман Синяговски, началник на административния регион Славянск, съобщи в Телеграм, че служащите от рафинерията са евакуирани и няма опасност за околните обитаеми места.

Рафинерията в Славянск, на към 70 км северно от Краснодар, преработва към 4,5 млн. метрични тона недопечен нефт годишно, като създава гориво главно за експорт, само че продава и известно количество бензин на вътрешния пазар, отбелязва Ройтерс.

Тази заран беше изгасен и пожара в Сизранската рафинерия, изумена от украински дрон през вчерашния ден, оповестява Интерфакс.

Кметът на Москва Сергей Собянин съобщи, че не се оповестява за жертви или вреди от свалените над три региона наоколо до Москва безпилотни самолети.

Четири дрона бяха унищожени и над прилежащата с Москва Ярославска област, като не се оповестява за вреди или потърпевши, заяви губернаторът Михаил Евраев в Телеграм.

В пограничната Белгородска област нахлуване от четири изстреляни от Украйна дрона е развалило електропроводи и газопроводи в едно село, заяви губернаторът Вячеслав Гладков. По-късно той добави, че в региона е починало 16-годишно момиче, откакто изстрелян от Украйна снаряд запалил къщата ѝ.

Руското министерство на защитата заяви, че съветските сили са свалили и 12 ракети, изстреляни от Украйна към Белгородска област.

Българите в Одеска област наброяват над 150 000 души и са трети по бройка съгласно формалното броене в Украйна през 2001 година В самия град Одеса живеят към 50-60 хиляди българи. Най-голямото плътно българско население е концентрирано в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски регион.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР