Русия е използвала няколко хиперзвукови ракети Кинжал при днешните удари

...
Русия е използвала няколко хиперзвукови ракети Кинжал при днешните удари
Коментари Харесай

Русия атакува Украйна с хиперзвукови ракети Кинжал

Русия е употребила няколко хиперзвукови ракети " Кинжал " при днешните удари против Киев, съобщи ДПА, като се базира на информация от украинските военновъздушни сили.

Кметът Виталий Кличко заяви в " Телеграм ", че най-малко 16 души са потърпевши при пожар в жилищен блок, избухнал в следствие от ракетен удар, като 15 от тях са откарани в болница. Кличко заяви и за забележителен брой други ранени, както и умряла стара жена.

Пострадала е енергийната инфраструктура в региона. Засегнати са също газопреносната мрежа и ВИК инсталациите.

Според главнокомандващия въоръжените сили на Украйна военачалник Валерий Залужни силите за противовъздушна защита на Украйна са свалили 10 съветски хиперзвукови ракети " Кинжал ", 59 крилати ракети Х-101, Х-555 и Х-55 (Х на кирилица - бел. ред.), както и 3 крилати ракети клас " Калибър ", съобщи ДПА.

Информацията, основаваща се на пост на Залужни в " Телеграм ", е доказана и от Агенция Франс Прес, която добавя, че през днешния ден сутринта Русия е изстреляла против Украйна общо " 99 ракети от друг тип ", като украинската противовъздушна защита е свалила 72 от тях. 

Полша следи от близко ракетните набези над прилежаща Украйна, като два полски и два американски изтребителя F-16 патрулират въздушното пространство от съображения за сигурност, оповестиха военните в обществената мрежа " Екс ".

За разлика от Украйна Полша е член както на НАТО, по този начин и на Европейски Съюз.

Според полския общоприет щаб съветска ракета е навлязла в петък във въздушното пространство на Полша за три минути, преди да смени посоката си и да се насочи към Украйна, отбелязва Българска телеграфна агенция.
ТЕМА преди 2 часа 580 преди 5 часа 905 преди 6 часа 3826
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР