Русия е готова да пусне свой собствен клонинг на Instagram,

...
Русия е готова да пусне свой собствен клонинг на Instagram,
Коментари Харесай

Русия пуска свой Instagram

Русия е подготвена да пусне собствен личен клонинг на Instagram, откакто държавното управление забрани приложението на Meta.

Руските бизнесмени Александър Зобов и Кирил Филимонов настояват, че приложението им „ Rossgram “ ще служи като „ съветският аналог на Instagram “. Въпреки че по-конкретните детайлности за това по какъв начин ще работи то остават нищожни, единствената икона на компанията има форма на шрифта и цветова скица, съвсем идентични с тези на Instagram.

Очаква се новото приложение да започва на 28 март за Android и iOS и ще включва естествените функционалности на оригинала, както и няколко нови функционалности за обезпечаване на доходи. Официалната страница на приложението в Telegram твърди, че неговите разработчици също работят върху метод за прекачване на данни от Instagram.

Meta не е единствената американска софтуерна компания, която се бори против съветското държавно управление. Adobe, Airbnb, Apple, Amazon и Microsoft или са спрели продажбите в страната, или са трансформирали доста политиките си след нахлуването на Русия. Съобщава се, че Slack също стартира да прекъсва достъпа до услуги на някои консуматори в Русия. Други компании като Гугъл и Twitter взеха решение да блокират достъпа на потребителите до поддържаните от Русия мрежи като RT и Sputnik.

Руският App Store е изгубил към 6982 мобилни приложения от началото на нашествието, съгласно данните на Sensor Tower. Това е 105% повече спрямо първите две седмици на февруари. Същият отчет отбелязва, че съветският App Store отбелязва тегления на VPN, евентуално в Русия, пробвайки се да заобиколи вътрешните ограничавания за наличието на страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР