Русия е готова да продава електроенергия на Украйна от АЕЦ

...
Русия е готова да продава електроенергия на Украйна от АЕЦ
Коментари Харесай

Русия обяви, че Запорожската АЕЦ ще работи за нея и предложи на Украйна да й продава ток

Русия е подготвена да продава електрическа енергия на Украйна от АЕЦ Запорожие, която е взета под контрола на съветските военни, в случай че Киев има предпочитание да купува тази електрическа енергия, съобщи в сряда съветският вицепремиер Марат Хуснулин в Мелитопол (украинската Запорожска област), представен от Интерфакс.

„ Ако Украйна е подготвена да одобри и заплати, тя ще работи за тях. Няма да одобри, ще работи за Русия. Ядрената сила е един от най-евтините типове, безусловно конкурентна “, сподели Хуснулин пред кореспонденти.

Той даде обещание, че Запорожската АЕЦ " ще работи, всички работни места ще бъдат непокътнати ".

Говорейки за пътуването си до Мелитопол, Хуснулин сподели, че вероятността на този град е „ да работи в съветското семейство “. „ Затова пристигнах тук, с цел да окажа оптимално подпомагане за интеграция “, уточни съветския вицепремиер.

Мелитопол е вторият по население град в Запорожка област на Украйна. В него живеят към 160 хиляди души.

АЕЦ „ Запорожие “ е най-голямата атомна електроцентрала в Европа по конфигурирана мощ, ситуирана в град Енергодар, близо до Мелитопол. Той беше взет под надзор от съветските сили при започване на март. Тя има шест енергоблока ВВЕР-1000.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР