Русия е готова да доставя енергия на Европа, включително да

...
Русия е готова да доставя енергия на Европа, включително да
Коментари Харесай

Сами са си виновни. Путин направи редица принципни изказвания на форума „Руска енергийна седмица

Русия е подготвена да доставя сила на Европа, в това число да пренасочи размерите на изгубения пренос на газ от " Северен поток " през Турция, сподели съветският президент Владимир Путин в сряда, говорейки на форума " Руска енергийна седмица " /РЕН/.

Според него има опция за ремонт на развалените влакна на газопровода, само че това ще има смисъл единствено при по-нататъшната им стопански обоснована употреба. В същото време Русия ще разшири географията на доставките и ще построи газопровода „ Силата на Сибир – 2 “. Но Русия няма да доставя енергийни запаси на страни, които ще вкарат таван на цените, изключително за петрола.

Основните изявления на Путин /публикувани от ТАСС/

За новия газов хъб

Русия изнася целия размер сила по договорите си, макар обвиняванията в ненадеждност. Едно от разклоненията на " Северен поток " явно остава в работно положение, Русия е подготвена да стартира доставки и по него. „ Топката, както се споделя, е на страната на Европейския съюз. Ние не ограничаваме никого на никое място и сме подготвени да доставим спомагателни количества през есенно-зимния интервал. ”

Русия има намерение да разшири географията на доставките на газ. „ Що се отнася до съветския газ, ние сигурно ще пласираме нашите артикули на международните пазари. Например, допустимо е да се реалокират изгубени директни размери от Северен поток към Черно море. „ По този метод да създадем главните направления за доставка на нашето гориво, нашия природен газ за Европа през Турция, създавайки в Турция най-големия газов хъб за Европа. Ако, несъмнено, нашите сътрудници се интересуват от това.

Също по този начин в близко бъдеще Руската федерация ще стартира построяването на газопровода „ Силата на Сибир – 2 “ и неговия сектор „ Союз – Восток “.

За терористичните офанзиви на Северен поток

Целта на терористичната офанзива против Северните потоци е да подкопае енергийната сигурност на целия континент. „ Логиката е цинична – да се унищожат, да се блокират източниците на евтина сила, да се лишат милиони хора, индустриални консуматори от газ, топлота, електричество и други запаси, с цел да се принудят всички да купуват всичко това на доста по-високи цени.

Зад саботажа в „ Северен поток “ стои този, „ който се стреми да прекъсне дефинитивно връзките сред Русия и Европейския съюз, дефинитивно да подкопае и довърши политическата индивидуалност на Европа, да отслаби нейния промишлен капацитет, да завладее пазара “.

Облагодетелстваните от спирането на „ Северен поток “ са ясни: геополитическото значение на оставащите газови системи нараства. „ Те минават през територията на Полша, „ Ямал-Европа “, два потока през територията на Украйна - всички те Русия построи със лични пари. И също по този начин Съединените щати, несъмнено, които в този момент могат да доставят енергийни запаси на високи цени.

Възможен е ремонт на Северни потоци. „ Но това ще има смисъл единствено при положение на [тяхната] по-нататъшна стопански обоснована употреба и, несъмнено, при обезпечаване на сигурността на маршрута. Това е първото изискване “.

За цените на силата

Цените за дълготрайните доставки на съветския газ за Европа са три до четири пъти по-ниски, в сравнение с спот пазара. Механизмът за спот ценообразуване на газа ще коства на Европа 300 милиарда евро тази година, или към 2% от Брутният вътрешен продукт на еврозоната.

Ако цените на силата са високи, Европа просто ще " печата пари ". „ Минахме през това по отношение на други продуктови групи. “

В същото време сметките на елементарните европейци за ток и газ са се нараснали повече от три пъти през годината. „ Населението, както през Средновековието, стартира да се запасява с дърва за зимата. Русия тук с? И непрестанно се пробват да хвърлят виновността за личните си неточности на някого, в тази ситуация на Русия. Сами са си отговорни, отново наблягам “.

За тавана на цените на енергоносителите от Руската федерация

Таванът на цените на силата от Руската федерация ще докара до дефицит на гориво, а следствията от сходни ограничения няма да бъдат поправени с никаква интервенция или освобождение от петролни ресурси. „ Просто няма свободни запаси в нужните размери. “

Русия няма да доставя енергийни запаси на тези страни, които даже се опитат да лимитират цените. „ За тези, които вместо бизнес партньорства и пазарни механизми избират лъжливи трикове и нахално изнудване, а ние живеем в такава парадигма, в политическата сфера от десетилетия, ние няма да действаме в лична щета.

Няма гаранции, че по-късно Западът няма да вкара таван на цените и в други браншове на стопанската система, а освен във връзка с Русия. „ Никой няма да даде такива гаранции, което значи, че със своите рисковани решения някои западни политици унищожават световната пазарна стопанска система: в действителност те съставляват опасност за благосъстоянието на милиарди хора.

За петролния пазар

Решението на ОПЕК+ да понижи производството на нефт с 2 милиона барела дневно е ориентирано само към балансиране на международния пазар. Ще дава отговор както на ползите на производителите, по този начин и на потребителите.

Зеленият дневен ред беше нападателно насърчаван през последните години. През 2020-2021 година вложенията в рандеман на петрол и газ от водещи производители са спаднали до най-ниските равнища за последните 15 години. „ Тоест доста преди началото на нашата специфична интервенция в Донбас. И тези вложения се оказаха над два пъти по-малко от 2014 година, заради дейностите на по този начин наречените западни политици, а бизнесът недоинвестира 2,5 трилиона $.

Обемът на добива на нефт в Русия преодолява спада и е на равнището от предходната година. Добивът на нефт в нужните размери ще бъде обезпечен - до 2025 година делът на локалното съоръжение в тази област ще нарасне до 80%. Русия възнамерява за хоризонта до 2025 година общият размер на износа на нефт в страната да остане почти на настоящето равнище. „ Въпреки санкционния напън и саботажа на инфраструктурата, ние не имаме намерение да отстъпим позициите си. Ние ще продължим да подсигуряваме постоянна енергийна сигурност и да развиваме връзки с тези страни, които са заинтригувани от това. “

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР