Русия е ангажирана с укрепването на режима за неразпространение на

...
Русия е ангажирана с укрепването на режима за неразпространение на
Коментари Харесай

Русия остава ангажирана със Споразумението за забрана на ядрените опити

Русия е ангажирана с укрепването на режима за неразпространение на нуклеарни оръжия и с Договора за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити (CTBT) , съобщи съветският заместител външен министър Сергей Рябков. Това стана ясно от публично прессъобщение на съветското външно министерство след срещата му с Робърт Флойд, изпълнителен секретар на Подготвителната комисия на CTBTO, предава ТАСС.

" Сергей Рябков акцентира уговорката на Русия към контракта [CTBT] и укрепването на режима за неразпространение на нуклеарни оръжия ", се споделя в изказването. Руското външно министерство заяви, че страните разискаха взаимоотношението на Москва с Подготвителната комисия на CTBTO, в това число вероятното основаване на съветски сегмент от Международната система за мониторинг, която е " основен съставен елемент на механизма за инспекция на CTBTO ".

Подготвителната комисия на CTBTO беше основана през 1996 година, след резолюция на срещата на страните, подписали на CTBT в Ню Йорк. Основната ѝ задача е да предприеме действия за улеснение на влизането в действие на Договора и основаването на механизъм за инспекция все още на неговото започване.
 Лавров: НАТО основава опасности от милитаризация на Азиатско-Тхоокеанския район
Лавров: НАТО основава опасности от милитаризация на Азиатско-Тхоокеанския район

Последователната позиция на Русия е в поддръжка на укрепването на архитектурата на идентична и неделима сигурност в региона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР