Русия достави диагностично оборудване и материали за борба с коронавируса

Русия достави диагностично оборудване и материали за борба с коронавируса ...

Русия продължава масираната помощ за Италия за борба с коронавируса.


Русия достави диагностично оборудване и материали за борба с коронавируса в италианската военновъздушна база Пратика ди Маре с 15-ти военнотранспортен самолет. Базата се намира 30 км югозападно от Рим, съобщават руските медии.

Руските въздушно-космическите сили (както руските власти наричат военновъздушните си сили) продължават операцията за изпращане на военни лекари - вирусолози и епидемиолози, и на медицинска техника в помощ на Италия за борбата с COVID-19.

В момента руски военни съвместно с италиански колеги подготвят техниката за извозване до Бергамо, където ще работят специалистите от Русия.

Руският президент Владимир Путин разговаря в събота с италианския премиер Джузепе Конте и потвърди, че Москва е готова да предостави на Рим необходимата помощ - по-специално предпазни консумативи, мобилни комплекси за дезинфекция на площи и превозни средства, медицинско и друго оборудване, също и лекарски екипи за практическо съдействие на италианските медици в най-пострадалите райони.

В понеделник руското военно министерство съобщи, че в Италия са прехвърлени близо 100 руски военни медици и експерти-епидемиолози от министерството, както и 8 екипа от лекари и обгрижващ персонал.

Източник: news.bg