Русия достави диагностично оборудване и материали за борба с коронавируса

...
Русия достави диагностично оборудване и материали за борба с коронавируса
Коментари Харесай

Русия продължава масираната помощ за Италия за борба с коронавируса

Русия достави диагностично съоръжение и материали за битка с ковид в италианската военновъздушна база Пратика ди Маре с 15-ти военнотранспортен аероплан. Базата се намира 30 км югозападно от Рим, оповестяват съветските медии.

Руските въздушно-космическите сили (както съветските управляващи назовават военновъздушните си сили) не престават интервенцията за изпращане на военни лекари - вирусолози и епидемиолози, и на здравна техника в помощ на Италия за битката с COVID-19.

В момента съветски военни взаимно с италиански сътрудници приготвят техниката за транспортиране до Бергамо, където ще работят експертите от Русия.

Руският президент Владимир Путин беседва в събота с италианския министър председател Джузепе Конте и удостовери, че Москва е подготвена да даде на Рим нужната помощ - по-специално защитни консумативи, мобилни комплекси за стерилизация на площи и транспортни средства, здравно и друго съоръжение, също и лекарски екипи за практическо подпомагане на италианските медици в най-пострадалите региони.

В понеделник съветското военно министерство заяви, че в Италия са трансферирани близо 100 съветски военни медици и експерти-епидемиолози от министерството, както и 8 екипа от лекари и обгрижващ личен състав.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР