Русия до голяма степен успява да намери начини да заобиколи

...
Русия до голяма степен успява да намери начини да заобиколи
Коментари Харесай

Русия намира начин да заобиколи санкциите за технологии на бойното поле

Русия значително съумява да откри способи да заобиколи глобите върху технологията, от която се нуждае, с цел да води войната си против Украйна, а това значи, че Западът би трябвало да направи комерсиалните ограничавания по-ефективни, в случай че желае да ограничи експанзията на Владимир Путин, написа " Политико ".

Това е главният извод от изчерпателен отчет на американско-украински проучвателен екип, който откри, че съветският импорт на " артикули за бойното поле ", глобени от Вашингтон и неговите съдружници, възлиза на близо 9 милиарда $ от януари до октомври предходната година - спад единствено с 10 % от равнището, предшестващо пълномащабното навлизане в Украйна през февруари 2022 година

Русия се нуждае от микрочипове, датчици и навигационни системи, с цел да попълни запасите си от оръжия като нейните хиперзвукови ракети Кинжал или разследващи и атакуващи дронове - в това число създадени в Иран дронове Шахед - с цел да продължи гневното въздушно нахлуване, което стартира през декември и продължи през новата година.

" Ако не друго, потенциалът на Русия да създава ракети и безпилотни апарати наподобява се е нараснал през 2023 година ", установи взаимното изследване на Yermak-McFaul International Working Group on Russian Sanctions и KSE Institute, мозъчен концерн, обвързван с Киевското учебно заведение по стопанска система.

Производственият потенциал на Русия за ракети се прави оценка от Украйна на 50 на месец през 2022 година, удвоявайки се до 100 доникъде на 2023 година и достигайки 115 до края на годината. Въпреки това, в случай че Русия продължи да разпростира своя боеприпас със сегашните темпове, това към момента значи, че ще изчерпи запасите си, заключават създателите на проучването.

" Виждаме, че те към момента се пробват да изградят своя индустриален потенциал ", коментира Олена Билоусова, старши проучвателен началник, военни артикули и артикули с двойна приложимост в KSE Institute. " Но даже и с този възходящ потенциал, те не могат да възстановят запасите от ракети, които имаха през февруари 2022 година "

Анализът, показващ разликата сред потреблението на ракети от Русия и способността й да ги размени от личното си произвеждане, идва откакто Белият дом, потвърждавайки неотдавнашен отчет в Wall Street Journal, съобщи, че Москва е употребила севернокорейски балистични ракети в Украйна и се стреми да получи повече от Иран.

Въоръжаване на врага

Въпреки че съдружниците на Украйна са доставили системите за противовъздушна защита, които са обезвредили множеството от въздушните удари на Русия, също по този начин е правилно, че компании със седалища в съдружни страни са създали доста от близо 2800 съставния елемент, обект на наказания, които са били открити в остатъци на бойното поле.

Детайлен разбор на съветските търговски числа разкрива, че западните компании са доставили 48 % от такива съставни елементи на бойното поле през първите 10 месеца на предходната година, открива отчетът, над 45 %, регистрирани от Китай.

Американският полупроводников колос Intel оглавява листата на производителите на бойни артикули, добити от Русия, следван от Huawei от Китай. Също по този начин в топ 10 са Analog Devices, AMD, Texas Instruments, IBM и Dell - всички американски компании.

Що се отнася до страните, в които се създават, продават и доставят съставените елементи, Китай и Хонконг са преобладаващите снабдители, открива изследването, потвърждавайки доказателства, че Русия е съумяла да преконфигурира своите вериги за доставки. Други водещи канали са Турция и Обединените арабски емирства.

Съединените щати и Европейският съюз започнаха дипломатически напън, с цел да убедят тези трети страни да не улесняват подобен експорт. Но създателите на отчета, озаглавен " Предизвикателства пред използването на експортния надзор ", настояват, че съдружните държавни управления би трябвало да създадат повече, с цел да изискват от фирмите да управляват по какъв начин се употребяват техните артикули.

Основните рекомендации в отчета са:

— Укрепване на корпоративната отговорност: Подобреният надзор върху износа би трябвало да бъде подсилен с присъединяване на частния бранш. За да основат тласъци за фирмите да открият процедури за сходство, правоприлагащите органи би трябвало да проверяват и да глобяват виновните за обилни нарушавания.

— Премахване на пропуските в политиката за надзор на износа: Коалиционният надзор върху износа би трябвало да се ползва извънтериториално, както се ползва контролът на Съединени американски щати според Правилото за пряк задграничен артикул (FDPR).

— Насочване към заобикаляне на трети страни: Търговски квоти или забрани следва да бъдат наложени на съответни артикули или страни, в случай че дипломатическият контакт не успее да убеди трети страни да се откажат от подпомагането на заобикалянето на глобите.

— Укрепване на институциите и съдействието: Правоприлагащите организации би трябвало да бъдат укрепени — изключително в Европейски Съюз, който няма лични пълномощия за налагане на наказания, оставяйки на държавите-членки да ги ползват.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР