Русия атакува рано тази сутрин украински зърнени пристанища, включително дунавското

...
Русия атакува рано тази сутрин украински зърнени пристанища, включително дунавското
Коментари Харесай

Ройтерс: Русия атакува украински зърнени пристанища и предизвика покачване на цената на зърното

Русия нападна рано тази заран украински зърнени пристанища, в това число дунавското пристанище Измаил в Одеска област, и провокира повишаване на цената на зърното в международен проект, съобщи Ройтерс. Украинското министерство на защитата съобщи, че в Измаил е развален зърнен склад. " С украинско зърно могат да бъдат нахранени милиони хора по целия свят ", се споделя в изказване на министерството в обществената мрежа " Екс " (известна до наскоро като " Туитър " ).

Руски дронове нападнаха и повредиха рано тази заран пристанищна инфраструктура и зърнени хранилища в южната част на украинската Одеска област, обявиха украински представители, представени от Ройтерс.

Няма информация за потърпевши хора, съобщи в " Телеграм " регионалният шеф на Одеска област Олег Кипер, без да разяснява къде тъкмо се намират изумените обекти. Кипер разгласява няколко фотоси, на които се вижда по какъв начин огнеборци потушават пожар, избухнал във висока постройка покрай река.

Пристанищна инфраструктура на река Дунав, която е от жизненоважно значение за износа на зърно, беше изумена при съветски удари тази нощ, съобщи през днешния ден украинската основна прокуратура, представена от Франс прес.

" Врагът нападна пристанищна и индустриална инфраструктура на река Дунав ", заяви основната прокуратура, като посочи, че са изумени зърнени хранилища.   

Източник от украинската промишленост съобщи пред Ройтерс, че главната цел на съветските офанзиви е бил Измаил – пристанищен град на река Дунав, в непосредствена непосредственост до границата на Украйна с Румъния, през който минава главен различен маршрут за експорт на украинско зърно поради фактическата обсада на износа му през Черно море.     

" За страдание, има вреди ", написа украинският президент Володимир Зеленски в " Телеграм ".

" Поредна нощ на война, поредна нощ на работа на нашата героична противовъздушна защита. Защитаваме се оптимално предвид на наличните сили. Свалихме доста дронове " Шахед ". За благополучие няма жертви. За злощастие има вреди. Най-сериозните са в южната част на страната. Руските терористи още веднъж нанесоха удари по пристанищата, по зърното, по международната продоволствена сигурност ", посочи Зеленски, представен от украинската организация УНИАН.

След днешните офанзиви цената на житото на борсата в Чикаго се повиши с 4%, като това отразява паниките на търговците, свързани с доставките на зърно от Украйна, отбелязва Ройтерс.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР