Русенци трябва да кажат дали ще бъде мавзолей или летище,

...
Русенци трябва да кажат дали ще бъде мавзолей или летище,
Коментари Харесай

Община Русе оспорва обявяването на сградата на летището за недвижима културна ценност

Русенци би трябвало да кажат дали ще бъде пантеон или летище, сподели пред общинските съветници кметът Пенчо Милков

„ Общината е подала несъгласие против предлагането за оповестяване на постройката на ЛетищеРусе за недвижима културна полезност. " Това сподели пред общинските съветници през вчерашния ден кметът на Русе Пенчо Милков. Той отговори на терзанията на съветниците от „ Демократична България “ по отношение на ориста на постройката. По думите му, съображение за възражението е, че не е имало публично разискване дали да се желае подобен статут. " Русенци би трябвало да кажат дали ще бъде пантеон или летище “, сподели кметът, съобщи.

Той увери старейшините, че всички елементи – стълби, орнаменти, дървена ламперия, са непокътнати. Единствено в чакалнята ще се постави стъклена бариера за двата потока – идващи и заминаващи, което обвързвано с ограниченията за сигурност. В момента се сменят стъкла, вършат се уплътнения и инсталациите, за които е имало течове. Ако постройката стане със статут на народен монумент, няма да може да се предприеме нищо – даже и слагането на стъклената бариера вътре, добави кметът.

Милков сподели още, че с цел да може всеки един жител действително да види какво е направено, ще бъде разгласен Ден на отворени порти.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР