Русенският локомотивен завод Експрес Сервиз извърши изключително иновативна модернизация на

...
Русенският локомотивен завод Експрес Сервиз извърши изключително иновативна модернизация на
Коментари Харесай

Завод Експрес Сервиз с иновативна машина

Русенският локомотивен цех " Експрес Сервиз " извърши извънредно новаторска рационализация на дизелов локомотив, която е оригиналност освен у нас, само че и в цяла Европа.

Инсталирахме най-новия и екологичен дизелов мотор, който е със сходни параметри на истинския 12KVD, инсталирахме винтов въздушен компресор с двоен дебит, подменихме охладителната система с нова, изградихме нова климатизирана кабина с усъвършенствана видимост. Запазихме, обаче, потвърдените през годините ходова част и трансмисия. Намираме ги за изключително подобаващи за маневрена активност, а вписването на локомотива е ненадминато при компромисното качество на индустриалните клонове у нас ", споделя Цветелин Колев, управител в русенския жп цех.

При модернизацията е обърнато и особено внимание на екологията и чистотата. " Нашето V60 се трансформира освен в най-екологичния дизелов локомотив в Европа, само че и в пример за чиста маневрена активност. Стандартът Stage V ще стане наложителен за локомотивопроизводителите в Европа едвам след няколко години, само че ние инвестирахме превантивно в тази по-напреднала и скъпа технология. Контрастът с истинския локомотив серия 52, с неговите забележими отходни газове и пръски масло е шокиращ. Именно по тази причина си позволихме да боядисаме покрива на локомотива бял ", споделя Колев.

В Германия от модела V60 са създадени над 2000 броя и той е публикуван в целия свят (дори в Египет и Китай), а в България са доставени близо 300 такива локомотива. Отдавна обаче не се създават аварийни елементи за него.

След цялостната смяна машината реализира изключителна енергийна успеваемост - разходът на дизелово гориво е едвам 2л/час (в съпоставяне с 16 литра на истинския локомотив).

В завода на " Експрес Сервиз " като се изключи че се модернизират всеобщите машини V60, се създават и акумулаторни локомотиви, които се продават в целия свят. Български локомотиви, създадени в Русе, правят маневрена активност в страни като Швейцария, Франция, Англия, Русия и даже в Китай и Бразилия. Заводът неотдавна достави и машините, обслужващи влакчетата на столичния Метрополитен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР