Русенската университетска болница Канев предлага бърза диагностика на грипните вируси.

...
Русенската университетска болница Канев предлага бърза диагностика на грипните вируси.
Коментари Харесай

В Русе предлагат бърза диагностика на грипните вируси

Русенската университетска болница " Канев " предлага бърза диагностика на грипните вируси. Тестовете стават за 20 минути. Желаещите са доста, тъй като градът е в предепидемична грипна конюнктура.

Русе

Само за няколко дни в микробиологичната лаборатория на болничното заведение са били изследвани 50 души. Пробите на 12 от пациентите се оказали позитивни за грипния вариант „ A ". Манипулацията не е комплицирана и съставлява взимане на секрет от носа, обясниха медици.

Татяна Малакова, биолог в Микробиологична лаборатория - УМБАЛ „ Канев " - Русе: Той може да засече минимално количество частици в проучвания материал, тъй че сега в предепидемичната конюнктура, която се намира и Русе, се предлага за пациенти, които имат съответната симптоматика за грип, да бъдат изследвани с този способ, който е бърз, наличен, елементарен.
Изследването се предлага за хронично заболели, както и за дребни деца и възрастни хора. Данните на здравната ревизия в Русе, получени от общопрактикуващите лекари демонстрират, че към този момент заболеваемостта от грип в района е 129 на 10 000 души.
Татяна Малакова, биолог в Микробиологична лаборатория - УМБАЛ „ Канев " - Русе: Тестът засича грипен вирус вид „ А " - това е по този начин известния измежду хората „ свински " грип, това е „ Калифорния ", „ Нова Каледония " и още няколко други серотипа.
Оперативното бюро за битка с грипа и острите респираторни болести в Русе ще заседава още веднъж в понеделник, с цел да реши дали да разгласи грипна зараза и да разпусне учениците в насилствена почивка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР