Русенска фирма за бои и лакове изпитва остър недостиг на

...
Русенска фирма за бои и лакове изпитва остър недостиг на
Коментари Харесай

Фирма за бои изпитва остър недостиг на кадри за производството

Русенска компания за бои и лакове изпитва изострен дефицит на фрагменти със приблизително равнище на подготовка за производството си. Те би трябвало да имат знания в химическата индустрия и да се оправят с измервателните уреди. Желаещи за тези позиции обаче няма.

Русе

Фирмата, която е част от българо-румънски консорциум, гледа на експертите от Молдова и Украйна като на вид за попълване на вакантните места. В нея работят 700 души. Част от фрагментите ѝ - към 20%, са на пенсионна възраст, само че не престават да се трудят на същите позиции, които са заемали и преди.
Венцислава Петрова - управител " Човешки запаси " във компанията: " Изключително ни е мъчно да осигуряваме фрагменти за производството - имам предвид нискоквалифициран личен състав, само че също по този начин и профилиран личен състав с химическо обучение. "
Липсата на експерти със приблизително равнище на подготовка за химическата промишленост се дължи, от една страна, на закрития преди години колеж. От друга обаче, хората със сходно обучение също заобикалят да аплайват за тези работни места. Причината - работи се в химическа среда и отговорността е огромна.
Венцислава Петрова - управител " Човешки запаси " във компанията: " В Русе няма лаборанти, апаратчици, апаратчици-синтез, т.е. профилирани фрагменти за химическата промишленост. "
Наблюденията на експертите са, че младежите са насърчавани от родителите си да избират специалности, свързани с стопанска система, мениджмънт, търговия, тъй като считат, че е по-лесно и по-добре заплатено. "
Венцислава Петрова - управител " Човешки запаси " във компанията: " Което съгласно мен е един мит. И се вижда, че на пазара има търсене на междинен механически личен състав, на нискоквалифициран личен състав. "
Недостигът на фрагменти в русенската компания ще се попълня с наемане на експерти от Молдова, които владеят съветски език. От управлението ѝ към този момент са правили изследвания за " импорт " на служащи и от Украйна, защото стандартът на живот у нас е по-висок и заплащането е по-добро.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР