Русе се включва в 16-дневната кампания, за да се даде

...
Русе се включва в 16-дневната кампания, за да се даде
Коментари Харесай

Откриват кампанията срещу насилието над жени с хоро на площад Свобода

Русе се включва в 16-дневната акция, с цел да се даде публичност на казуса

Три организации в Русе сплотяват сили, с цел да дадат публичност на казуса с домашното и полово-базираното принуждение.

На 25 ноември Сдружение „ Център Динамика “ и дамските клубове Зонта Интернешънъл – Русе и Сороптимист Интернешънъл – Русе, с поддръжката на Община Русе, Областна Дирекция на Министерство на вътрешните работи – Русе и Русенски университет „ Ангел Кънчев “ ще открият международната 16-дневна акция под наслов „ Отново дружно против насилието над дами и девойки “.

На площада пред постройката на Община Русе в 17:30 ще се извие хоро, символизиращо обединяването на хора от всевъзможни възрасти, подкрепящи идеята. То ще бъде поведено от обичани русенски танцьори от танцовите сформира „ Кукери “, „ Нашенци “, „ Вито хоро “, оповестиха от администрацията в крайдунавския град.

Инициативата цели да даде публичност на казуса с насилието над дами и девойки, да притегли медийното, публичното и политическото внимание по тематиката с фокус върху предварителната защита и навременната помощ за потърпевшите и причинителите на домашно принуждение по един нетрадиционен метод.

Зад уредниците застават още доброволците от Младежки Червен кръст - Русе, както и известният на всички русенци плувец с идея Теодор Цветков.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР