Русе. Бойна техника, която е на въоръжение в армиите на

...
Русе. Бойна техника, която е на въоръжение в армиите на
Коментари Харесай

Военна техника от състава на българските и американските въоръжени сили ще бъде представена в Русе на 18 юли

Русе. Бойна техника, която е на въоръжение в армиите на Република България и на Съединени американски щати, ще бъде изложена в Русе на 18 юли. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата. Гражданите и гостите на града ще имат опцията да прегледат американски бойни машини М 1126 „ Страйкър “ от състава на 2-ри Кавалерийски полк, както и бронирана бойна машина М1117 „ Гардиън “ и БТР 60ПБ - МД1 от военно формирование 32420 – Русе, които ще бъдат изложени от 10.00 ч. до 12.00 ч. на 18 юли в кв. „ Дружба 3 “, на зелената повърхност югозападно от кръстовището сред бул. „ Христо Ботев “ и бул. „ Васил Левски “. Посетителите ще могат да се срещнат и със дилемите, които се извършват с присъединяване на показаната военна техника.
По-рано на 18 юли колони от формированието на 2-ри Кавалерийски полк от Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа ще преминат през българо-румънската граница от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост 1 “. Колоните, в състав до 850 души и до 250 единици бойна колесна техника, ще се придвижат през територията на България в интервала 18-23 юли 2017 година за присъединяване в взаимните тренировки на Учебен полигон „ Ново село “ и в Базата за предно разполагане – Безмер в границите на многонационалното обучение „ Saber Guardian 2017 “.
За обезпечаване на сигурността по време на придвижването военнослужещите и техниката ще бъдат ескортирани от представители на Служба „ Военна полиция “.
Втори кавалерийски полк, прочут още като „ Втори драгунски полк “ или „ Драгуните “, е настоящ пехотен и кавалерийски полк на Сухопътни войски на Съединени американски щати с главно въоръжение бойни машини вид „ Страйкър “. Формированието от състава на Командването на Сухопътни войски на Съединени американски щати в Европа е дислоцирано в „ Роуз Баракс “, Филсек, Германия с пълководец полковник Патрик Дж. Елис.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР