„Русатом-Адитивни технологии („РусАт), част от горивната компания на „Росатом -

...
„Русатом-Адитивни технологии („РусАт), част от горивната компания на „Росатом -
Коментари Харесай

Росатом започва 3D печат на клапани за изкуствена белодробна вентилация

„ Русатом-Адитивни технологии " („ РусАт " ), част от горивната компания на „ Росатом " - ТВЕЛ, е произвела прототипи и е подготвена да стартира ЗD щемпел на клапани Вентури, които се употребяват в апарати за изкуствена белодробна вентилация. Необходимостта от тях се е нараснала неведнъж поради пандемията от ковид. Производствените мощности на „ РусАТ " разрешават направата на към 300 продукта седмично. При производството се употребява биосъвместим полимер, а процесът не изисква спомагателна преправка.

Клапаните Вентури се употребяват дружно с аерозолни маски за дозирана кислородна терапия и обезпечават понижени концентрации на подавания О2. Те са проектирани за приложимост в продължение на няколко часа и изискват замяна, което значи, че всъщност са консумативи. Много страни се сблъскаха с дефицита им, който в някои случаи се взема решение посредством ЗD щемпел на продуктите.

„ Предприятията от съветската атомна индустрия активизират опциите си за битка с пандемията от ковид. Всички компании на „ Росатом ", профилирани в областта на медицината и здравното съоръжение, търсят индустриални и интелектуални благоприятни условия за бързо преориентиране към производството на съоръжение и консумативи, от които медиците се нуждаят, с цел да се борят с ковид. Изпратихме информация за опциите за произвеждане на клапаните Вентури до Министерството на здравеопазването на Русия, Министерството на изключителните обстановки, Министерството на защитата и Роспотребнадзор. Ако е належащо, производството може да стартира в близко бъдеще ", разгласи Алексей Лихачов, общоприет шеф на „ Росатом ".

Михаил Турундаев, общоприет шеф на „ РусАТ ", акцентира: „ Нашата компания, като промишлен интегратор на „ Росатом " в региона на адитивните технологии, изследва опцията за ЗD щемпел на клапаните за апарати за изкуствена белодробна вентилация, изготви прототипи и е подготвена да стартира производството им за доставка в лечебни заведения. Освен клапаните, благодарение на ЗD щемпел могат да се създават дихателни маски, респиратори и други медицински произведения ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР