Рупорите на кремълската пропаганда в България с готовност поеха новата

...
Рупорите на кремълската пропаганда в България с готовност поеха новата
Коментари Харесай

Шенген по въздушно-капков път. Новата опорка на Кремъл

Рупорите на кремълската агитация в България с подготвеност поеха новата ключова дума на хибридната война против националния ни интерес - влизането в Шенген " по въздушно-капков " път е достижение с " пренебрежима стойност ", което обаче заплашва България да се изпълни с мигранти, които " чужденците " ще ни задължат да приемем.

Тази неистина не е мъчно да се освети и разобличи - стига някой да се ангажира с това. Дъблинският правилник - по който всяка страна в Европейски Съюз, която първа е приела и записала мигранти е длъжна да ги одобри назад, в случай че са се оказали в друга страна - ще бъде сменен с по-ефективна и по-справедлива система на систематизиране на бежанци с право на леговище в Европа. По-справедлива, тъй като Дъблин натоварва граничните европейски страни с отговорности, които те не са длъжни да поемат. 

Но даже и да приемем, че Дъблин продължи да работи, процедурата на връщане на сходни бежанци в България е извънредно сложна и тромава и тя става съвсем невъзможна с обжалването на самите мигранти в съда на решението да изоставен богата Австрия или Германия и да бъдат върнати в непривлекателната за тях България. Затова каквото и да е пожелателно уреждане за репатриране на бежанци има деяние, отсрочено съвсем безпределно в бъдещето.

Но хайде да приемем, че Австрия успее да репатрира в България 6000 мигранти от своя територия, които са в началото регистрирани в България. Настаняваме ги в бежанските центрове във Военна рампа, Овча купел и Харманли. Там режимът на напредване е свободен. Според вас какъв брой време ще вземе тези бежанци да се завърнат в Инсбрук или Линц? Казват, че това се случва за по-малко от седмица.

Няма по какъв начин да задържиш един човек в България, в случай че обществената поддръжка, която той получава с бежанския си статус тук е оскъдна част от това, което той получава в Австрия или Германия. 

Огромната разлика в стандарта на живот и в обществените фондове сред България и богатите страни на Европа прави невероятно да ни " натресат " дейно каквито и да е мигранти, в случай че не се построи непоколебим затвор за бежанци у нас - което е невероятно. Решението на миграционния проблем в Европа е невероятно посредством " извиване на ръце " сред Австрия и България, сред Франция и Италия или сред които и да са групи страни. 

За да се реши миграционния проблем в Европа са нужни няколко неща. Първо, явен консенсус на Европейски Съюз, че незаконната миграция в Европа е неприемлива - тя е нарушаване на закона и не се позволява. Второ, оптимално ефикасна отбрана на границите на съюза - в това число и в България и на Балканите, само че на първо място в Средиземно море, през което минава големият брой мигранти в Европа. Европейската организация за запазване на границите - ФРОНТЕКС - до момента действа по-скоро като организация за отбрана на човешките права на мигрантите, в сравнение с като гранична полиция.

Трето, делегитимиране на всякаква идеологическа и политическа теория на европейска земя, която преглежда имиграцията като " напредничав развой ". Левичарски политически и неправителствени групи интензивно и безнаказано нарушават закона, контабандирайки огромни групи мигранти в Европа - качват ги на особено наети кораби в Средиземно море с претенцията, че ги " избавят ". Това, че ги избавят от гибел във водите на морето е хубаво, само че един път избавили ги би трябвало да ги връщат там, откъдето са тръгнали, а не да ги водят до най-близкото европейско пристанище. 

Основните богати европейски страни са редовно изправени пред демографска алтернатива - намаляващо население в трудоспособна възраст и възходяща потребност от работна ръка с цел да има стопански напредък. Имиграцията е единствения отговор на тази алтернатива. Но приемането на мигранти би трябвало да се осъществя, първо, по легален метод и, второ, въз основата на национални решения и институционални механизми.

България - както и цяла Източна Европа - няма да се съгласи да носи миграционната тежест на огромни групи пришълци, които западните европейци са решили да позволен в Европейски Съюз - без значение дали заради идеологически цели, или заради стопански интерес. 

Българското държавно управление реализира непълен резултат в реализацията на правото на България да има достъп до свободно напредване по територията на Европейски Съюз - право, предоставено от контракта за присъединение на нашата страна. Арогантният отвод на Хага допреди няколко седмици и на Виена - до ден сегашен - да позволен България да осъществя своето право и интерес е неприемлив.

За страдание, България мъчно пази своите ползи - в това число и заради искания към София, че не спазава други свои поети задължения (например във връзка с корупция и институционална ефективност). Тези искания сами по себе си могат да бъдат обосновани в своята лична сфера, само че не могат да предотвратят правото на свободно придвижване, което България има като страна-членка на Европейски Съюз.

Шенген е право на България, което следва да се осъществя изцяло. Пропагандните циркови номера на кремълските политически и пропагандни рупори в България могат да " минат " единствено в случай че бъдат позволени да преобладават с неистина обществения публичен спор.

В България мнозина печелят и забогатяват в резултат на европейската ни принадлежност. Редно е те да спрат да мълчат - и да защитят обществено мястото на България в Европейски Съюз.

Коментарът е от профила на Огнян Минчев във фейсбук. Заглавието е на редакцията


Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР