Румен Спецов остава шеф на НАП, Георги Димов ще е

...
Румен Спецов остава шеф на НАП, Георги Димов ще е
Коментари Харесай

Ексклузивно: Румен Спецов остава шеф на НАП, ето кой поема Митниците

Румен Спецов остава началник на Национална агенция за приходите, Георги Димов ще е началник на Агенция „ Митници “. До момента Димов беше заместител изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите. Това стана ясно откакто вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова показа управленията на приходните организации.

„ Назначих за шеф на Агенция „ Митници “ Георги Димов, доскорошен зам. изп. шеф на Национална агенция за приходите. Основната задача е да придвижи добър опит и практики в Агенция „ Митници “ от Национална агенция за приходите “, сподели Петкова. „ Събираемостта на бюджетните доходи е от голямо значение за положителното ръководство на страната и отбрана на нейните фискални ползи “, добави тя.

По отношение на Агенция „ Митници “ има закъснение в региона на събираемостта на налозите, по-конкретно на Данък добавена стойност, сподели Петкова.

Румен Спецов даде позитивна оценка на работата на Националната организация по приходите досега.

Министър Петкова изясни, че не се планува редуциране на чиновници от двете приходни организации.

 

 

След ареста на Банкова, нямаше кой да разпише заплащането на заплатите на митничарите, напомня SafeNews.

Една от първите задания на служебното държавно управление на Димитър Главчев беше да избере началник на Агенция „ Митници “.

Източници от митниците осведомиха новият кабинет, че Банкова не е показала собствен заместител на поста до момента в който не е на работа. Това причиняваше проблеми освен в естествената работа на митниците, само че даже нямаше кой да разпише заплащането на заплатите на чиновниците на организацията.

Агенция „ Митници “ остана без шеф, откакто предходната седмица, назначената преди 40 дни от някогашния финансов министър Асен Василев, Петя Банкова бе задържана в акция на ДАНС и антикорупционната комисия.

Срещу нея бяха повдигнати обвинявания за връзки с контрабандисти от канала на Николай Николов-Паскала. В събота Софийският градски съд я остави в ареста.

В следствието бе забъркано и името на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, който е в болница, където се лекува. Не е ясно тъкмо какво е положението му. Още вчера SafeNews съобщи, че той имал здравословни проблеми, заради което е излязъл в болничен.

Ако не се бе „ разболял “ Коцев през днешния ден трябваше да получи призовка с която да му бъде обявено, че би трябвало да се яви в прокуратурата.

Там щяха да му предявят обвинявания по следствието за корупция в митниците. По него Коцев е дал показания, че е общувал с подведените под наказателна отговорност Марин и Стефан Димитрови.

 

Източник – Българска национална телевизия

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР