Румен Русев от групата на Патриоти за София е новият

...
Румен Русев от групата на Патриоти за София е новият
Коментари Харесай

Нов зам.-председател в СОС след отстраняването на съветника, който свали украинското знаме от общината

Румен Русев от групата на " Патриоти за София " е новият заместник-председател на Столичния общински съвет. Той е някогашен кмет на регион Младост и е първи мандат общински консултант, определен от листата на " Атака ".

Русев е определен на мястото на Борислав Иванов, който два пъти се опита да смъкна украинското знаме от фасадата на общината. Преди няколко дни той подаде оставката си от поста. На днешното съвещание съветниците гласоподаваха и отстраняването му от другите два поста, които заемаше.

Така ръководител на Комисията по публичен ред и сигурност става военачалник Иван Мечков, а на Комисията по устройство на територията, архитектура и жилищна политика - Борис Петров.

Ще бъде гласувано и решението таксиметровите водачи в столицата да са с омекотен налог за идната година. Докладът беше утвърден единомислещо на транспортната комисия в понеделник.

" Силно се надявам това да е последната година, в която ние в действителност по този метод посредством бюджета на страната, за всички общини на България става въпрос, този отрасъл ще бъде подкрепят. Това планува точно с тази мярка и тя е подкрепена от Министерството на превоза - държавният бюджет да дофинансира общините в България от минималния размер до оптималния, който те са приели като налог за таксиметровите услуги в съответната община ", изясни Зафир Зарков, общински консултант от ГЕРБ.

Данъкът ще е 850 лв., като 300 ще заплащат превозвачите, а разликата от 550 лева ще бъде поета от държавния бюджет. Има и спомагателна точка на която следва да се разяснява и ново нарастване на цените.

" В момента да вземем за пример вечерно време в случай че някой по работни или други аргументи реши да пътува, има единствено опцията персонален автомобил или все по-скъпо ставащите таксита. Това е повода, заради която през днешния ден внесох отчет с искане от 1 януари 2023-та година, когато в действие влизат новите цени на такситата, да бъде възобновена употребата на нощния градски превоз като една доста по-евтина, доста сигурна и доста по-безопасна опция за напредване през нощта ", сподели Борис Бонев, самостоятелен общински консултант.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР