Румен Радев отвърна на критиките за въздушната помощ. Думите на

...
Румен Радев отвърна на критиките за въздушната помощ. Думите на
Коментари Харесай

Румен Радев отвърна на критиките за въздушната помощ

Румен Радев отвърна на рецензиите за въздушната помощ. „ Думите на министър-председателя, че служебният кабинет е блокирал напъните за основаването на незабавна здравна помощ по въздуха, са изцяло несъстоятелни. “ Това оповестиха от прессекретариата на президента Румен Радев във връзка рецензиите на Денков.

„ Напомняме, че самият план за основаване на незабавна здравна помощ по въздуха в България беше иницииран и направен от президентската институция още през 2020 година и заложен в Плана за възобновяване и резистентност от служебното държавно управление през 2021 година Проектът беше предпазен пред Европейската комисия и финансиране за него беше обезпечено точно по време на служебните кабинети на президента Румен Радев “, показват от администрацията на президента.

Румен Радев отвърна на рецензиите за въздушната помощ

„ Доставката на хеликоптерите за HEMS в България е вследствие на контракт също подписан от служебния кабинет след поправяне на неправилно заложени параметри от предходното постоянно държавно управление. Напомняме и че истинският план на президентската институция предвиждаше незабавната здравна помощ по въздуха да е под егидата на Държавния авиационен оператор, а не да се основава дублираща конструкция, която да реализира активност в границите на комерсиално сдружение, за която към този момент са изхарчени обилни средства “, се споделя още в известието.

напомня, че първите шестима водачи на хеликоптери, които ще извършват интервенции по незабавна здравна помощ по въздух – ХЕМС получиха своите свидетелствата за летателна дееспособност.

На гала във въздушната база на „ Гранична полиция “ на Летище София, където се чака краткотрайно да бъде основан първият хеликоптер за незабавна помощ, така наречен бревети им връчи персонално министър-председателят Николай Денков. На събитието присъстваше и министърът на превоза Георги Гвоздейков.

Източник: actualno

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР