Румен Радев настоя да бъде разкрита цялата мрежа на убития

...
Румен Радев настоя да бъде разкрита цялата мрежа на убития
Коментари Харесай

Президентът настоя за ежедневен натиск, за да се разкрие напълно мрежата на Нотариуса

Румен Радев настоя да бъде разкрита цялата мрежа на убития Мартин Божанов.

Изключително значимо е да не позволим свадите, които ръководещите палят към себе си, меморандумите, които се подмятат, да отклонят вниманието от главния въпрос - изсветляване на нерегламентираното въздействие, изсветляване на всички секрети магистратски клубове и стигане до сърцевината освен в правосъдната система, а и разкриване на политическите покровителства. Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев след откриването на Общото заседание на юристите от страната. 

Една такава брутална построена мрежа за въздействие върху правосъдната система няма по какъв начин да мине без политическо застъпничество, счита президентът. Според него това е най-важният въпрос, тъй като каквато и да бъде ориста на това държавно управление, този път би трябвало да се стигне до края. „ Ако няма съответната политическа воля измежду ръководещите и в анкетната комисия в Народното събрание, ще имаме и в бъдеще завладяни институции “, уточни президентът Радев и добави, че в случай че няма политическа воля, най-вероятно тези клубове на въздействие ще надживеят ротацията. 

Румен Радев призова медиите и българската общност да не престава натискът върху виновните институции, тъй че да бъдат разкрити всички зависимости.

Удивителна е бързината и лекотата, с която водачите в некоалицията ту се обичат и легитимират, ту се изобличават взаимно, отговори президентът на въпрос по какъв начин гледа на връзките в некоалицията. Според него това демонстрира, че по този начин наречената евроатлантическа некоалиция действа напълно отвън всевъзможни евроатлантически правила и полезности, а единственото, което я крепи, са ползите.

Попитан подготвен ли е с процедурата, в случай че се стигне до избори, Румен Радев коментира: Тепърва следва държавното управление да подаде оставка и да се започва конституционната процедура за образуването на ново държавно управление. „ Едва когато бъде връчен първият мандат ще стане ясно дали в Народното събрание има болшинство с задоволително политически запас, което да излъчи стабилно ръководство на страната “, съобщи президентът.

В отговор на запитване какъв знак дава на обществото размяната на нецензурни реплики сред политиците в последните дни, Радев сподели: То дава от дълго време знак, че ние не можем по подобен метод да продължаваме да действаме като страна и като ръководство на тази страна. „ Няма по какъв начин обществото да бъде консолидирано към значими полезности и национални цели, в случай че от най-високото място, от парламентарната естрада, чуваме сходен жанр неща “, уточни президентът, написа novini.bg.

Не се меся в „ кухнята “ на нито една партия. Всяка партия взема сама своите решения и носи отговорност за хората, които излъчва да я съставляват, отговори президентът, запитан дали Движение за права и свободи ще има нов образ след днешния избор на ръководители на партията. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР