Румен Радев коментира преговорите между България и Газпром, темата за

...
Румен Радев коментира преговорите между България и Газпром, темата за
Коментари Харесай

Президентът Радев: Абсолютни спекулации са, че ще има режим на тока

Румен Радев разяснява договарянията сред България и " Газпром ", тематиката за пределна цена на съветския природен газ, ограничение на разноските за сила в Европейски Съюз, както и срещата си преди няколко дни с управлението на компанията " Лукойл ".

Президентът поздрави служебното държавно управление за напъните му за преодоляване на инфлацията в страната. Той даде образец, че от през вчерашния ден цената на бензина към този момент е под 3 лв..

Също по този начин президентът уточни, че е доста значимо намаляването на цената на газа с 30%, което също е достижение в интерес на хората и стопанската система.

Относно дебатите в Европейски Съюз за ограничението на потреблението на електрическа сила и на газ, президентът сподели, че са безспорни спекулации изказванията, че ще има режим на тока в България и че няма да има улично осветяване. Той сподели, че до момента в който има служебно държавно управление това няма да стане.

България е производител и експортьор на ток и българите няма да стоят на мрачно, уточни Радев.

Президентът акцентира, че Европа са пробва да предотврати обществено напрежение с набор от ограничения, някои от които са с непредвидими последствия, тъй като ще тегнат на идващите държавни управления и на идващите генерации.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР