Румен Радев, Анастас Герджиков и Лозан Панов са тримата кандидати,

...
Румен Радев, Анастас Герджиков и Лозан Панов са тримата кандидати,
Коментари Харесай

Гарелов: Радев има чувствително предимство, на балотажа ще е срещу Герджиков

" Румен Радев, Анастас Герджиков и Лозан Панов са тримата претенденти, показани от съществени политически сили. Другите знаят доста добре, че няма да реализират нищо. Единствено може малко реклама и да пернат самите им партии да влязат в Народното събрание. Действащият президент не може да завоюва на първи тур ", съобщи журналистът Иван Гарелов пред Bulgaria ON AIR.

Той бе безапелационен, че балотажът ще бъде сред Румен Радев и Анастас Герджиков. Гарелов означи, че Радев има сензитивно преимущество, само че имало два фактора, които може да усложнят ситуацията.

" Движение за права и свободи по какъв метод счита да взе участие? Защо би трябвало да поддържат Анастас Герджиков на балотаж? Много хора си задават въпроса, който и президентът си зададе - какво тъкмо искаше да каже там (Мустафа Карадайъ на Реджеп Ердоган - б.р.). Движение за права и свободи реши да промени своята линия авансово, това беше употребявано единствено като спомагателен мотив ", изясни Гарелов.

" В Движение за права и свободи са майстори в разработване на клопки, които може да злепоставят някого и да провокират напрежение ", счита гостът на Ганиела Ангелова.

" Енигмата към резултата от президентските избори идва от " Демократична България ". Какво ще прави Демократична България на втория тур? Герджиков се явява, всеки знае, че е от ГЕРБ. Пак няма да му стигнат. Ще тръгне ли Христо Иванов внезапно да гласоподава дружно с Доган и ГЕРБ. Логиката, че те в този момент вземат участие с претендент, който лишава от гласовете на президента Радев, води нататък. Това разкрачено ситуацията, в което се намира Демократична България, може да изиграе неприятна смешка ", разяснява Гарелов.

Той сподели, че е останал отчаян от практиката да се дава еднообразно време на политическите водачи в предизборната акция.

" Какво му е демократичното един, който съставлява огромна партия или е бил президент до момента, да бъде 40 секунди, колкото има някой... Не може да вкараш всичките да вършат спор наложително и да им мериш секундите. Ако журналистът не го прави салдото - навън ", уточни той.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР