Румен Порожанов има обвързаност с бизнесмена и депутат от ДПС

...
Румен Порожанов има обвързаност с бизнесмена и депутат от ДПС
Коментари Харесай

Порожанов е обвързан с Пеевски, категорична е Нинова

Румен Порожанов има обязаност с предприемача и народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски, съобщи Корнелия Нинова. Лидерът на Българска социалистическа партия акцентира, че във връзка с оставките във властта има двоен стандарт. " Преди няколко дни заявих в Асеновград, че задкулисието назначи Порожанов и Борисов е подвластен от него. Явно част от министрите са назначени от премиера, а останалите са му подадени от други хора. Затова той няма надзор върху тях ", добави тя. Нинова акцентира, че Порожанов не си потегля поради корупция, а тъй като не е уволнил служител. Мотивите, с които е освободен, произнесени от премиера, поставят завършек на сякаш новия стандарт за морал в политиката, който ГЕРБ шумно прокламира, разяснява водачът на Българска социалистическа партия. По думите й за Порожанов от дълго време тегнат подозрения за корист с власт и за корупция.

" Това държавно управление ръководи две години и 10 дни. За това време са подадени 9 оставки от министри, 7 са признати, две ту одобрявани, ту връщани. Седем от деветте оставки в кабинета са за подозрения за корупция. Тя е в основата за неуспеха на държавното управление и стана етикет на този кабинет ", заключи Нинова. Според нея е значимо, че промяната на министри е в основни браншове - опазване на здравето, превоз, стопанска система, обществена сфера. " Вече месец и 10 дни след оставката на Цветан Цветанов няма резултат от инспекцията към него от КПКОНПИ. Има единствено едно цинично изявление: " Мен няма кой да ме накаже ", означи Нинова.

" ГЕРБ ни злепоставят и отдалечават от Европа. Решението е в промяна на модела на ръководството на ГЕРБ. Целта не е те да бъдат свалени от власт и Българска социалистическа партия да поеме ръководството, а да се смени моделът на ръководство и да стартираме да възвръщаме България ", посочи Нинова. Тя още веднъж настоя Бойко Борисов да поеме персонална отговорност и да подаде оставка.

Междувременно почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган направи предизборно послание, в което изиска амнистия от съпартийците си. " Обръщам се към разсърдените и разочарованите: в случай че има позволени неточности в близкото минало - Простете! Каузата на Движение за права и свободи е прекомерно огромна, с цел да си позволим лукса да се борим между тях и да спъваме развиването на младежите да живеят по-свободни в един по-добър свят, който те имат куража да изградят за себе си ", написа той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР