Румен Петков се обяви против разполагането на ядрени бойни глави

...
Румен Петков се обяви против разполагането на ядрени бойни глави
Коментари Харесай

Румен Петков се обяви против САЩ да разположат ядрени бойни глави в България

Румен Петков се разгласи срещу разполагането на нуклеарни бойни глави на САЩ в България. 

България би трябвало да съобщи ясно и изрично, че не разрешава наша инфраструктура да бъде употребена за военни цели. Тази позиция на АБВ председателят на партията Румен Петков представи пред медиите и дефинира като неприемливо разполагането на военни формирования на българска територия и военни дейности в Черноморския басейн. Той акцентира, че това е позиция на АБВ от самото ѝ основаване.

,,Тогава декларирахме, че България като същностна част и външна граница на Черно море, като член на НАТО, е ангажирана и до момента с редица дейности надалеч зад нашата граница. Афганистан, Ирак и какво ли не. Сега, предвид на ескалирането на напрежението в Черноморския басейн, натягането от страна на Щатите и боса на НАТО Столтенберг в спора Украйна-Русия доближава граници, които ние като страна, като институции би трябвало да вземем доста ясна и безапелационна позиция``, добави Петков.

Заместник-председателят на АБВ и депутат от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Владимир Маринов акцентира, че с изключение на всичко друго, превръщането на района в милитаристична зона е пряк удар върху туристическия отрасъл.

Няма по какъв начин да се съгласим с разполагане на нападателни оръжия с нуклеарни бойни глави на територията на страната ни и в това време в Черноморския район да желаеме да бъдем водач в туризма. Туризмът в България образува сред 15 и 20% от Брутният вътрешен продукт. Държавата и стопанската система подготвени ли са да понесат тази загуба наред с всичко, което ни предизвиква Коронавирус рецесията? Тук би трябвало да има виновни политици, които в границите на нашето участие в Европейски Съюз, в границите на нашето участие в НАТО, да защитим позициите си, само че никога да не позволяваме ескалация и спор, разяснява Маринов.

Проектът за декларация за безучастие на Република България в нови военни формирования и военни действия в Югоизточна Европа и региона на Черно море ще бъде препоръчан за разискване в ПГ на КП " Българска социалистическа партия за България ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР