Румен Христов, водач на листата ГЕРБ/СДС за 23 МИР-София пред

...
Румен Христов, водач на листата ГЕРБ/СДС за 23 МИР-София пред
Коментари Харесай

Румен Христов пред Труд: Само дясно правителство може да преведе България през кризата

Румен Христов, лидер на листата ГЕРБ/СДС за 23 МИР-София пред " Труд ":

- Господин Христов, дясно държавно управление или програмен кабинет да чакаме след 4 април?

- Десните държавни управления са тези, които постоянно са измъквали освен България, само че и другите страни от тежки стопански обстановки, каквато поради пандемията имаме сега. Затова изрично считам, че би трябвало да има дясно държавно управление на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили, което да носи политическата отговорност за идните нелеки месеци, евентуално и години. Само десницата, която постоянно е съзидателна, може да се оправи с това, което следва. Десните хора сме виновни и сме подготвени да осъществим упованията на българските жители.

За следващ път декларирам, че Българска социалистическа партия и проруските обединения към нея, не са опция. Българска социалистическа партия и нейните държавни управления постоянно са водили България до злополука. Нека гласоподавателите си отговорят на въпроса могат ли Българска социалистическа партия да изпълнят значимата задача - да ни преведат през пандемията и влошената икономическа обстановка.

Кончаловски в „ Дорогие товарищи “ разкрива истината за комунизма

- Отправихте един прочувствен зов към демократите, призовахте „ всички антикомунисти “ да гласоподават за обединението ГЕРБ-СДС, само че не е ли доста ретро обединителната линия „ антикомунисти “? Как на един младеж на 25 години ще обясните какво имате поради?

- Темата за антикомунизма не е отшумяла. Партията, която претендира да бъде опция и да трансформира България, не се свени да се показва като наследница на Българска комунистическа партия. Онази Българска комунистическа партия, която не се извини за атентата в „ Света Неделя “, за избития хайлайф на България на черната дата 1-ви февруари, за десетките лагери на гибелта, за насилствената колективизация и национализация на частната благосъстоятелност, за забавеното и спряло развиване на страната поради сбърканата комунистическа идеология, за Възродителния развой, за разрухата при техните управления-Луканов, Виденов. За 45 години те обезкървиха България, а след 10 ноември продължиха да я досъсипват с всяко тяхно пагубно ръководство. Младите хора би трябвало да знаят всичко това, тъй като с изключение на директно засегнатите от комунистическия режим, всички продължаваме да сме пострадали от техните некомпетентни ръководства. А внуците на комунистическите величия сега са в Българска социалистическа партия и претендират да ръководят България и да я трансформират. Пази, Боже! Препоръчвам на младежите да гледат кино лентата на огромния съветски режисьор Андрей Кончаловски „ Дорогие товарищи “. По същински случай е. Ще схванат доста истини за комунизма.

-Имате ли предварителни диалози с водача на ГЕРБ и министър председател Бойко Борисов по отношение на ресори, които специалисти на Съюз на демократичните сили да ръководят при съставяне на държавно управление с водеща роля на обединението ви?

- В момента всичките ни старания са ориентирани за спечелването със солидно болшинство на идните парламентарни избори. Само забележителна преднина пред претендиращата за опция Българска социалистическа партия, ще обезпечи по този начин нужното на България дясно държавно управление. Що се отнася до ресорите - несъмнено сериозна експертиза имаме в стопанската система, в региона на земеделието, външната политика и опазването на здравето. В целите ни за 45-то Народно заседание са залегнали главно стопански въпроси. Разбира се, като достоверна дясна групировка, сме малко по-радикални в икономическите си възгледи. Например, ще отстояваме понижаване на налог " дял " от 5 на два %, с оглед стимулиране на задграничните и родни вложения.

- Ще има ли изборна интензивност? С какво с изключение на с пандемичната конюнктура се разграничават съгласно Вас тези парламентарни избори?

- С това, че за първи път десницата в лицето на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили е обединена, а левицата е разединена. Че се прави опит за реанимация на обичания на комунистите Отечествен фронт, основан след 9 септември. Но сме длъжни да напомним на всички радетели за ново Отечествен фронт, каква беше участта на Никола Петков, откакто влезе в този комунистически капан. Разбира се, в този момент е неуместно да приказваме за физическа гибел на някого от участниците в новото Отечествен фронт, само че политическата им е евентуална в такава всеядна групировка. Притеснен съм, че в европейска България тези хора още веднъж проповядват реваншистки хрумвания както след 9 септември, приканват за разпра с политическите съперници, а настояват, че са за господство на закона. Отново моля – преди да изберете за кого да гласувате, чуйте посланията им, прочетете лозунгите им, припомнете си заканите им. Това са техните способи. Вълкът козината си мени, само че нрава – не! Относно въпроса дали хората ще отидат всеобщо до урните – уповавам се, че всички дейни жители, които са решили да гласоподават, ще го създадат. Взети са нужните ограничения за сигурността на комисиите и на хората и не виждам с какво ще е по-опасно да гласуваш от това да отидеш в един огромен магазин.

Румен Христов е ръководител на Съюз на демократичните сили. Един от създателите на Съюз на демократичните сили в община „ Студентска “. Доктор по стопанска система. Бил е зам.-министър и два пъти министър на земеделието и храните. Съветник на президента Желев и основен секретар на президента Стоянов.Народен представител от Реформаторския блок в 43-то Народно събрание. Живее на територията на 23 МИР от 36 години. Женен. Съпругата му е юрист, щерка му е магистър по стратегически маркетинг, приключила в Лондон.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР