Румънци и гърци изкупуват гроздето ниТърговци от Румъния и Гърция

...
Румънци и гърци изкупуват гроздето ниТърговци от Румъния и Гърция
Коментари Харесай

Вижте акцентите от броя на вестник „Труд“ в събота, 7 октомври 2017

Румънци и гърци изкупуват гроздето ни

 02-1

Търговци от Румъния и Гърция изкупуват българското грозде тази година. Прекупвачите идват с огромни бусове и всеобщо оферират по 50-60 евроцента за кг грозде, описаха пред “Труд ” производители от Пловдивския район. Въпреки относително ниската цена локалните избират да продадат продукцията си на търговците от Букурещ, Гюргево и Брашов и на представителите на огромните търговски вериги, с цел да си спестят транспортни разноски до тържищата в Първенец и Огняново.

Европейски водачи
стават посланици на България


 05-1

“Убеден съм, че страната ви е доста добър образец за съблюдаване на европейските полезности и ще покаже това по време на председателството. ” Това съобщи Жан-Давид Левит по време на съвещанието на висшия политически съвещателен ръб на българското председателство на Европейски Съюз, което се организира в резиденция “Лозенец ”. Левит е бил дипломат на Франция в Организация на обединените нации и Съединени американски щати и консултант на президентите Жак Ширак и Никола Саркози. Според него е извънреден късмет за България да има министър-председател като Бойко Борисов в толкоз основен миг.

Икономиката ни
пораства с 3,9% през 2018 година


 07-1

Икономиката ни да нарасне с 3,9% през 2018 година, като растежът на Брутният вътрешен продукт да се резервира същия и през 2019 и 2020 година Това планува Министерството на финансите в своята есенна макроикономическа прогноза. Според нея крайното ползване ще се усили с 4,7%, а растежът на вложенията ще доближи 4,3% през идната година.

Студ и значителни превалявания
заливат цялата страна


 06-1

Обилни превалявания и внезапно захлаждане ни чакат през днешния ден и на следващия ден. Валежите в цялата страна ще надвишават 50 литра на квадратен метър, а на някои места, основно в северна и източна България. ще доближават до 80-100 литра. Максималните температури ще са едвам 6-10 градуса, на юг – към 13-15 градуса.

Биейки по Радев, ГЕРБ го пакетира
с Българска социалистическа партия


 Първан Симеонов

Интервю със социолога Първан Симеонов

За ракията, фейсбук, либералите и Умберто Еко

 венци мицов

Можем да сме сатирични, само че единствено в случай че си сортираме деликатно към кого – разбор на Венцислав Мицов

Тежка процедура за поданство стопира вложителите

 10-new

Въпреки че предоставяме по-благоприятни условия от другите европейски страни, чужестранните вложения понижават – разбор на „Труд“

От коя зодия има най-вече нобелисти?

 нобел нобелова премия

Големият съботен хороскоп на „Труд“
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР